28 Haziran 2015 Pazar

ISPANAKLI GLAZÜRLÜ KEK

Ispanaklı kek tarifi
Ispanaklı kek nasıl yapılır
Ispanaklı glazürlü kek tarifi
Glazürlü kek tarifi
     Taze ıspanak yapraklarını haşlayıp süzgeçten geçirerek daha önce keklerde kullanmıştım bu defa yaprakları iyice parçaladıktan sonra olduğu gibi kullandım.Lezzet ıspanaklı kek lezzetinde ama görüntü biraz daha farklı oldu.Ben üzerine limonlu glazür hazırlayıp, döktüm ve şeker hamurundan kestiğim renk renk çiçeklerle süsledim.Siz kekinizi çiçeklendirmek istemezseniz, üzerine sadece limonlu glazür dökerek de servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 1,5 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 bağ ıspanak 
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
Glazür:
  • 1 adet limonun suyu 
  • 1 su bardağı elenmiş pudra şekeri 
Yapılışı:
  • Ispanakların sadece taze yaprakları ayrılır.
  • Bir su bardağı dolusu ıspanak yaprağı sıcak su içine sokulup çıkartıldıktan sonra süzülüp, bir buçuk su bardağı süt ile mutfak robotunda iyice parçalanır.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar toz şekerle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Zeytinyağı ve ıspanaklı sütlü karışım da eklenip mikserle karıştırılır.
  • Elenmiş un ve kabartma tozu da eklenerek mikserle bir iki kez çevrilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat piştikten sonra fırın ayarı 160 dereceye düşürülüp, kürdanla kontrol edilerek piştikten sonra fırından çıkartılır.
  • Kek hafif ılıkken kalıptan servis tabağına ters çevrilir.
  • Bir adet limonun suyu ve pudra şekeri koyulaşana kadar mikserle çırpılır.
  • Soğumuş kekin üzerine dökülen glazür donduktan sonra istenirse şeker hamurundan kesilmiş çiçeklerle süslenir.

44 yorum:

  1. Şahane görünüyor Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum :) Sevgiler.

      Sil
  2. Resmen çiçek bahçesi elinize sağlık (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birkaç çiçek bildiğimiz keki nasıl değiştiriyor değil mi :) Teşekkürler.

      Sil
  3. muhteşem bir görüntü ellerinize sağlık
    http://www.hadisofraya.com

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  5. Tiklarken bu kadar sahane bi sey cikacagini bilemezdim karsima :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Grupta fotoğraf paylaşılmayınca çoğu zaman gördüklerimiz sürpriz oluyor değil mi :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  6. Süsleme müthiş olmuş ellerine sağlık çayın yanına bir parça istiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim buyurun, hatta çayımız da yeni demlendi :)

      Sil
  7. Glazür yapmayı uzun zamandır istiyordum. Hiç denemedim.. Kek o kadar güzel olmuş ki glazür yapmak yine aklıma düştü..:) Deneyeceğim.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde glazür tariflerinde yumurta kullanılıyor ama ben çiğ yumurta kullanmak istemediğim için sadece limon suyu ve pudra şekeri kullandım.Umarım beğenirsiniz, sevgilerimle.

      Sil
  8. şeker hamurundan çiçekler çok tatlı duruyor :) elinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, renkli olan her şeyi ben de seviyorum :)

      Sil
  9. Hayatımda gördüğüm en şık kek bu olsa gerek. Hem de içerik açısından çok sağlıklı. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum Nilgün hanımcığım :) Aslında ıspanaklı bildiğimiz kek ama ufak dokunuşlar bazen çok değiştiriyor.Sevgilerimle.

      Sil
  10. Harika görünüyor ellerinize sağlık..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Çiçek sepeti gibi çok şık ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, çiçekler her yerde güzel :)

      Sil
  12. Bir kek bu kadar güzel bir görselliğe sahip olabilir ;) Eline sağlık cnm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :) Sevgilerimle.

      Sil
  13. ellerine sağlık gelmeyen yaza davetiye gibi:)) çok şık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın Hatice'ciğim; yaz geldi geçiyor, halen bahar ayları tadındayız :)

      Sil
  14. güzel çok güzel tarifleriniz ile her zaman bu kek gibi mutfagı renklendirdiniz. paylaşım için teşekkürler.
    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Kasım bey, sevgilerimle.

      Sil
  15. Ya bu nasıl bir güzellik böyle,kesin yapmak istiyorum,ama böyle sizin gibi süslemem mümkün değil,yemeye kıyılır mı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğimiz ıspanaklı kekin üzerine biraz şeker hamurundan çiçekleri kalıpla keserek belki çok daha güzelini yapabilirsiniz, denemeden bilinmez ki :) Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  16. şahane olmuş elinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler audrey :) Sevgiler.

      Sil
  17. çek güzel olmuş... Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  18. Yine nefis bir şey yapmışsın. Ellerine sağlık gerçekten
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Nilay hanım, sevgilerimle.

      Sil
  19. harika olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  20. tablo gibi, yemeye kıyamaz insan

    YanıtlaSil
  21. Şahane olmuş bayıldım resmen :) Ellerinize sağlık :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  22. Harika görünüyor..Maşallah ne kadar kabiliyetlisiniz..:)

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...