Hibiskus şerbeti tarifi
Hibiskus şerbeti nasıl yapılır
Nar çiçeği şerbeti tarifi
Adını bilmeden koyu kırmızı çiçek yapraklarının rengini beğenerek aktardan çay yapmak için aldığım hibiskusun meğer nar çiçeği, afrika bamyası çiçeği, mekke gülü, gül hatmi, amber çiçeği gibi bilinen ne kadar çok adı varmış :) Hibiskus şerbetine; tarçın kabuklarının, kakulenin, karanfilin kokusu ve tadı da eklenince çayından daha çok tercih edilen güzel bir içecek oldu. Şeker ve su koyulaşana kadar kaynatıldıktan sonra kanelada da olduğu gibi bardaklara koyulaşmış şerbetten biraz koyup, üzerine de herkesin istediği oranda su ekleyerek şeker oranını tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı hibiskus
- 2 yemek kaşığı kakule
- 6 adet tarçın çubuğu
- 6-7 adet karanfil
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- Su ve şeker tencerede eriyene kadar kaynatılır.
- Diğer malzemeler de eklenip, kısık ateşte kıvam alıp koyulaşana kadar kaynatılır.
- Ocaktan alınıp soğutulur,süzülür.
- Koyu kıvamlı ve çok şekerli bu karışıma tercihe göre su eklenir.
Nefis rengide çok güzel ellerine sağlık Nergiscim sevgiler...
YanıtlaSilBen de ilk etapta içeceklerin tadından önce renginden etkileniyorum Mine'ciğim :)
SilÇok teşekkürler,sevgiler.
güzel blog sevgiler...
YanıtlaSilSevgiler benden Blog Deposu :) Beğeniniz için çok teşekkürler.
SilNergis'cim nar çiçeği çayı bana çok enerji veriyor. Bu çayı ben nişasta ile pelte yapıp sütlü tatlı üzerinde kullandım. Nar taneleri de koymuştum. Rengi ve tadı çok güzel oldu. Şimdi de senin bu şerbetini deneyeceğim ellerine sağlık...Kakule ile de ne güzel olmuştur...
YanıtlaSilTeşekkür ederim Sibel'ciğim.Ben de taze sıkılmış nar suyundan yapıyorum ama nar çiçeği aklıma gelmemişti, ben de onu deneyeyim :) Kakule de çok güzel bir aroma veriyor gerçekten.Sevgiler.
SilRengi çok güzelll..Şifa olsun,ellerine sağlık :)
YanıtlaSilRengi güzel,tadı da çok aromatik Şeniz'ciğim.Teşekkürler,sevgiler.
Silelinize saglik.daha once yapip icmistim.pek keyifli bir icecek.ancak sinirli tuketilmeli gunde bir bardak gibi.ciffi bir tansiyon dusurucu(tecrubemle sabit) :) SEDA
YanıtlaSilAslında hiç bir şeyi abartmamalı,ölçülü tüketmeliyiz.Teşekkürler Seda hanım,sevgiler.
Sil