Afyon otu; İç Ege de yaşayanlar tarafından daha çok bilinen afyon bitkisinin topraktan yeni çıkmış, taze, yeşil ot haliymiş ve sanırım bu nedenle bir adı da afyon filiziymiş...Pazarda ki satıcıya nasıl yapmam gerektiğini sorunca, '' hiç bir şeye gerek yok, biz yıkayıp yemeklerin yanında böylece yiyoruz'' dedi ama ben gene de bir şeyler eklenmeli düşüncesi ile kurutulmuş domates, tuzlama zeytin ve İzmir tulumu ekleyip, soslayarak salatasını yaptım.Malzemeleri ve miktarlarını tercihinize göre değiştirebilir, azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gram afyon otu
- 7-8 adet kurutulmuş domates
- 100 gram İzmir tulumu
- 8-10 adet siyah zeytin
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Otlar temizlenip, bir kaç defa yıkanır.
- Kökleri dağıtılmadan iri parçalar halinde el ile kopartılır.
- Kurutulmuş domatesler sıcak suyun içinde yumuşayana kadar bekletilip, suyu süzülür.
- Yumuşamış domatesler ve peynir küp küp kesilir.
- Ezilmiş sarımsaklar, siyah zeytin, tuz, zeytinyağı, sirke ve limon suyu eklenip, karıştırılır.
- Servis tabağına alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.