Pitahayalı tatlı tarifi
Ejder meyveli tatlı
Vişneli tatlı tarifi
Pitahayalı vişneli tatlı nasıl yapılır
Son günlerde çok fazla çeşit yapmamaya çalışsam da bazen kek ve kurabiyeler yenilmiyor, kalıyor. Bu şekilde artan kekleri, kurabiyeleri mutfak robotunda parçalayıp çikolatalı sos ile karıştırıyorum bazen de muhallebi, puding aralarında kullanıyorum. Evde bu şekilde artan kek ve kurabiyeniz yok ise bisküvi kırıntılarını çok az yağ ile kum görüntüsü alana kadar karıştırıp, kullanabilirsiniz. Muhallebiye istediğiniz meyveleri karıştırıp, bir sıra muhallebi, bir sıra bisküvili karışımdan ekleyip istediğiniz meyvelerle süsleyerek ikram edebilirsiniz. Ben meyve olarak dondurucudan çıkardığım vişneleri, saksıda yetiştirdiğim nanelerin yapraklarını ve ilginç görüntüsü nedeniyle ejder meyvesi de denilen pitahaya kullandım. Siz mevsimine ve tercihinize göre istediğiniz meyveleri kullanarak bu hafif, meyveli tatlıyı yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket Eti Burçak bisküvi
- 50 gram tereyağı
- 1 adet Pitahaya veya istenen meyve
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- Nane yaprakları
- Bisküviler mutfak robotunda parçalanır.
- Kum görüntüsü alıncaya kadar çok az tereyağı ile karıştırılır.
- Derin bir tencerenin içine süt, toz şeker ve un eklenir.
- Sürekli karıştırılarak kısık ateş üzerinde muhallebi gibi pişirilir.
- İlk sıcaklığı geçince tereyağı ve vanilya eklenip, mikserle çırpılır.
- Minik doğranmış meyveler muhallebiye karıştırılır.
- Servis kaplarının dibine bisküvili karışım yayılır.
- Bisküvi kırıntılarının üzerine biraz muhallebi dökülüp, tekrar bisküvi kırıntısı yayılır.
- Tekrar muhallebi dökülerek en üstü istenen meyvelerle süslenir.
- Buzdolabına konulup, soğuk servis edilir.
Tadınıu bilmiyorum ama sunum harika görünüyor.Ellerinize sağlık :=
YanıtlaSilTeşekkürler.Çok hafif,meyveli bu tatlı da siz istediğiniz meyveleri kullanabilirsiniz.Sevgiler.
Sil