Zeytinyağlı bamya yemeği tarifi
Bamya yemeği nasıl yapılır
Koruk ekşili bamya yemeği tarifi
Bamyanın ayıklanması ve pişirilmesi sırasında önemsenmeyen bazı noktalar; pek çok kişinin bamya yemeğini sevmeme hatta görmek istememe sebepleri arasındadır.Bamyanın o istenmeyen yapışkan dokuda olmaması için, ayıklamadan önce yıkayıp, kurulamalı ve bamyanın uçları külah şeklinde kesilerek deliklerinin kapalı kalması sağlanmalıdır.Koruk ekşisi veya limon suyu eklenip hiç karıştırmadan kısık ateşte pişirilirse; geçmişte bamya yemeği ile kötü anıları olmayan herkes sanıyorum severek yiyecektir :)
Malzemeler:
- 1 kilogram bamya
- 3 adet domates
- 2 adet acı sivri biber
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı koruk ekşisi veya limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bamyalar ayıklanmadan önce yıkanıp, süzülüp, kurutulur.
- Uç kısımları külah şeklinde kesilir.
- Zeytinyağı konulan tencerede yemeklik doğranmış kuru soğanlar pembeleştirilir.
- İnce doğranmış acı sivri biberler de eklenip, çevrilir.
- Kabuğu soyulup küp küp doğranmış domateslerle birlikte kavrulur.
- Tencereye konulan bamyaların üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzu eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılıp, hiç karıştırılmadan kısık ateşte pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın koruk ekşisi veya limon suyu eklenip, ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.