Kabak çiçeği kızartması tarifi
Lorlu kabak çiçeği kızartması tarifi
Lorlu kabak çiçeği kızartması nasıl yapılır
Kabak çiçeği dolması, kabak çiçeğinin en sevdiğimiz hali olsa da, bazen vaktimin az olmasından çiçekleri unlayıp olduğu gibi kızartarak kabak çiçeği kızartması yapıyorum, bazen de içine dereotlu, lorlu iç doldurarak kızartıyorum.Kızartırken peynirin yağının akmaması için, yağsız bir peynir cinsi kullanmak gerekiyor, ben daha hafif olduğundan az tuzlu lor kullanıyorum.İçini doldurduğunuz kabak çiçeklerini sadece unlayarak veya un ve su ile yaptığınız karışıma iyice bulayarak kızartabilirsiniz.
Malzemeler:
- 25 adet kabak çiçeği
- 100 gram az tuzlu lor veya yağsız peynir
- Yarım demet dereotu
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kızartmak için zeytinyağı
- Kabak çiçekleri yırtmadan yıkanır, suyu süzdürülür.
- Sapları, kenarlarındaki yeşil kısımlar ve içindeki tohum kısmı çıkartılır.
- Lor veya yağsız peynire ince doğranmış dereotu ve karabiber eklenir.
- Çiçekleri yırtmamaya dikkat ederek içine lorlu karışım doldurulup, kapatılır.
- Una biraz su ve tuz karıştırılıp, çatalla çırpılır.
- Ağzı kapatılan kabak çiçekleri bu karışıma bulanarak veya sadece unlanarak kızgın zeytinyağında kızartılır.
- Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine çıkartılıp, sıcak servis edilir.
İstanbul'da kabak çiçeği bulmak hayal tabii ki. Geçen yıl Metro marketten almıştım artık kaç günlükse katır kutur bir şey olmuştu. Aslında Bodrum'da uzun yıllar yaşadım çok da sevemediğim ender yöresellerden biridir. Orada kıymalısını yapardım. :)) Ellerinize sağlık göesellik bile yetiyor.
YanıtlaSilBiz de yıllarca bu tür yöresellerin bulunmadığı yerlerde yaşadığımızdan olsa gerek, haftada bir kaç defa değişik şekillerde yapıyorum :) Dolmasını mı kıymalı yapıyordunuz, gerçi bizde et yiyen yok ama değişik geldi.Teşekkür ederim yorumunuza,sevgiler.
Silhiç yemedim ama çok yiyesim geldi :))) nefis olsa gerek eline sağlık
YanıtlaSilg +
Yazları Altınoluk'dasınız diye biliyorum orada kabak çiçeği de lor da bulmak mümkün ama genelde dolmasını yapıyorsunuz herhalde.Çok teşekkürler,sevgiler.
SilÇok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilLezzeti biraz da içindeki lora, peynire göre değişiyor ama lezzetli :) Teşekkürler,sevgiler.
SilNergizcim, ne güzel bir çiçek! Yemekteki her şekliyle mutlu ediyor.
YanıtlaSilPeynir doldulu kızartması bir harika oluyor, ellerinize sağlık.
Yaptığımda lora küçük bir yumurtanın akını biraz da dereotu, yeşil soğan ilave ediyorum.
Bahçelerimizdeki çiçeklerin hep açması en büyük dileğim, sevgilerimle...
Teşekkür ederim Sare'ciğim,ben de kabak çiçeğini her haliyle seviyorum.Ben genelde lor ile yapıyorum ama peynirin dağılmaması için yumurta akı birleştirici oluyordur iyi fikir...Eskiden bahçemizdeki çiçeklerden kopartıp yapardık çok daha zevkliydi ama yıllarca Ankara'da bulamayınca şimdilerde pazarlarda olması bile beni aynı derecede mutlu ediyor :) Dileğine katılmamak mümkün mü umarım çiçeklerimiz hep açsın :) Sevgilerimle...
Sil