Süt reçeli tarifi
Süt reçeli nasıl yapılır
Ev yapımı süt reçeli tarifi
Dulce de leche nasıl yapılır
Dulce De Leche denilen süt reçelini ilk duyduğumda adı bana ''La Dolce Vita'' filmini anımsatmıştı. Çok amaçlı kullanabileceğiniz bu reçeli ekmeğinize nutella gibi sürebilir, kahvenize ekleyebilir, kurabiyelerinizde kullanabilir hatta çok güzel dondurmalar yapabilirsiniz. Karbonat eklendiğinden dolayı kabarıp taşmaması için derin bir tencerede ve dibinin tutmaması için de ara ara karıştırarak bir saat kaynattım. Soğuduktan sonra kıvamı biraz daha koyulaşan bu reçeli kavanoza koyup, buzdolabında saklayabilirsiniz.
Malzemeler:
Malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- Çok derin bir tencerede süt ve toz şeker kaynatılır.
- Kaynamaya başlayınca silme çay kaşığı karbonat eklenir.
- Dibinin tutmamasına ve taşmamasına dikkat edilerek ara ara karıştırılır.
- Orta ateş üzerinde bir saat boyunca rengi koyulaşana kadar kaynatılır.
- Muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılıp, kavanoza boşaltılır.
- İyice soğuyunca kavanozun kapağı kapatılıp, buzdolabında saklanır.
Süt reçeli deyince biraz garip geliyor ama deneyince vazgeçemeyeceksiniz çok güzel bi tadı var yapmak isteyenler hiç düşünmeden yapsınlar tarif için teşekkürler nergis hanım zehra
YanıtlaSilBen de süt reçelini gördükten epey sonra denedim ama gerçekten güzel bir tat :) Teşekkür ederim, sevgilerimle.
Sil