Soğuk ayran aşı çorbası tarifi
Soğuk ayran aşı çorbası nasıl yapılır
Yaz aylarının bu sıcak günlerinde olsa olsa soğuk çorba olur diye düşünerek, soğuk ayran aşı çorbasını paylaşmak istedim.Ben buğdayı ve nohutu çok miktarda haşlayıp, soğuttuktan sonra tek kullanımlık poşetler halinde dondurucuya koyuyorum.Bu şekilde hazır poşetler olunca zaman kaybetmeden çorbalarda, salatalarda kullanıyorum.
Malzemeler:
- 1 su bardağı (yarma) buğday
- 4 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı nohut
- Yarım demet taze nane
- 6-7 su bardağı su
- Tuz
- Buğday ve nohut bir gece önceden ıslatılır.
- Ertesi gün buğday iyice özleşip, yumuşayana kadar haşlanır.
- Nohutlar ise başka bir tencerede parçalanmadan haşlanır.
- Yoğurda tuz eklenip, çırpılır.
- Yoğurdun kesilmemesi için; haşlanan buğdayın sıcak suyundan biraz biraz eklenerek, karıştırılır.
- Kıvamı koyu gelirse biraz daha sıcak su eklenir.
- Hepsi birlikte bir taşım kaynatılır.
- Ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
- Nane yaprakları da eklenerek servis edilir.
bu akşam sıcağını yapıcam ben de severe bayıla bayıla tükettiğimiz bir çorba
YanıtlaSilBiz de her halini severiz ama sıcaklarda soğuk çorba fikri daha iyi geliyor :) Size de afiyet olsun.Teşekkürler,sevgiler.
SilAdana taraflarında da çok yaparlar bunu hatta buzlu ve kabaklısı da olur, sopuk soğuk yaz çorbası olarak içilir . Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBence de yaz ayları için en ideal çorbalardan :) Teşekkürler, sevgiler.
Sil