11 Kasım 2014 Salı

DOMATES SOSLU MAKARNA( FETTUCİNİ)

Fettucini tarifi
Domates soslu fettucini nasıl yapılır
     Ev yapımı erişteler dururken hazır paketlerde ki makarnalardan pişirmek normal şartlarda pek aklıma gelmese de, bu günkü gibi yoğun geçen günlerin sonunda özellikle de evde İtalya'dan alınmış bir paket Fettucini olunca yapılabilecek en güzel ve en çabuk yemek makarnadır diye düşünüp, domates soslu makarna pişirdim.
Malzemeler: 
  • 1 paket makarna (Fettucini)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 2 adet olgun domates 
  • 2 adet acı sivri biber 
  • 2 diş sarımsak
  • Bir kaç dal dereotu
  • Kekik 
  • Tuz 
Yapılışı: 
  • Derin bir tencerede kaynayan suya çok az zeytinyağı ve tuz eklenir. 
  • Makarna kaynayan suya atılıp, istenen dirilikte haşlanır.
  • Başka bir tencerede önce dövülmüş sarımsaklar sonra da minik minik doğranmış acı sivri biberler ve kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesler zeytinyağında kavrulur.
  • Dereotu da kıyılıp, eklenir.
  • Makarna süzgece alınıp, üzerine bir bardak soğuk su dökülür.
  • İyice süzülen makarna domatesli sos ile karıştırılıp, sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...