Unlu börek tarifi
Unlu börek nasıl yapılır
Kolay el açması börek tarifi
El açması börek yapmaya vaktiniz veya cesaretiniz yoksa; yufkaların her katını yağlayıp, unlayarak el açması börek lezzetinde unlu börek yapabilirsiniz.İstediğiniz iç malzemesi ile yapılışı çok pratik, elde açılmış yufkayla yapılmış lezzette ki bu böreği yaparken, yufkaların her yerini fırçayla iyice yağlayıp, unu da topaklanmaması için yufkanın üzerine eleyerek kullandım.Malzemeler:
- 4 adet yufka
- 100 gram tereyağı
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 4 adet haşlanmış patates
- 250 gram lor
- Dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
- Patatesler haşlanıp, soyulur, soğuyunca rendenin iri gözüyle rendelenir.
- Lor, ince kıyılmış dereotu, tuz, karabiber, pul biber eklenip, karıştırılır.
- Tereyağı eritilip, zeytinyağı ile karıştırılır.
- Yufkalardan biri tezgaha yayılıp, fırça ile yağlanır.
- Üzerine yarım su bardağı kadar un elenir.
- Yufka ortadan ikiye katlanır, tekrar yağlanır ve un elenir.
- Patatesli, lorlu iç malzemesi yufkanın düz kenarı boyunca yayılır.
- Yufkanın iki kenarı biraz içe doğru kıvrılarak rulo yapılır.
- Diğer üç yufkaya da aynı işlemler yapılır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine rulolar yan yana dizilip, bıçakla dilimlenir.
- Üzerine biraz zeytinyağı ile çırpılmış yumurta sarısı fırçayla sürülür.
- Susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirilir.
Bu tarifle unlu börek yaptım. Herkes çok beğendi. Tarif için çok teşekkürler :)
YanıtlaSilSevgilerimle...
Beğenildiğine sevindim, senin de ellerine sağlık Elvan'cığım :) Sevgilerimle.
Sil