Sebzeli mantar sote nasıl yapılır
Sebzeli melki sote tarifi
Sebzeli melki sote tarifi
Sebzeli çıntar sote tarifi
Melki, çam mantarı veya başka bir mantar çeşidi kullanılarak yapılabilecek en doyurucu ve kolay yemeklerden biri olan sebzeli mantar sote yaparken tercihinize göre evde az miktarda kalmış olan sebzeleri pişme sırasına göre yemeğe ekleyebilirsiniz.
Malzemeler:
- Yarım kilogram mantar
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 adet yeşil acı sivri biber -
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Kekik
- Dereotu
- Mantarlar iyice yıkanıp, suyu süzdürülür.
- Patatesler ve havuç soyulup, doğranır.
- Kuru soğanlar yemeklik doğranır.
- Doğranmış mantarlar ve kuru soğan zeytinyağında kavrulur.
- Tencereye doğranmış havuçlar, patates ve biber de eklenir.
- Arada karıştırılarak sotelenir.
- Yarım çay bardağı sıcak su eklenip, tencerenin kapağı kapatılır.
- Kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- Ocaktan indirmeye yakın baharatları ve dereotu da eklenip, sıcak servis edilir.
bir kere görüntü 10 numara.Eline sağlık!
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) Sevgiler.
Silmantarı çok seviyorum ben.kayınvalidem boludan gelince eger zamanıysa çeşit çeşit mantar getirir benim için.bende afiyetle yerim.ellerine saglık.
YanıtlaSilNe kadar şanslısınız :) Afiyet olsun size de, teşekkürler.
Sil