21 Nisan 2015 Salı

CALİFORNİA WALNUT COMMİSSİON'UN İZMİR BLOGGER ETKİNLİĞİ

     Geçtiğimiz günlerde California Walnut Commission tarafından İzmir Mövenpick Hotel'de düzenlenen İzmirli Bloggerler ile birlikte katıldığım etkinlikte cevizin sağlık ve beslenme avantajları anlatıldıktan sonra Mövenpick Hotel Executive Chef'i Murat Yıldız ile cevizli yemekler pişirildi.Cevizin üretimi, dünyada ve Türkiye'deki kullanım alanları ile ilgili bilgiler verildikten sonra, cevizin Türk tüketicileri tarafından sağlıklı, besleyici ve keyifli bir atıştırmalık olarak değerlendirildiği anlatıldı.
     Amerikan Kalp Vakfı tarafından ''kalp sağlığı üzerine olumlu etkileri'' konusunda sertifikalandırılan ve Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA tarafından kalp krizi riskini azaltabileceği konusunda onay alan ceviz, fonksiyonel bir gıda olarak biliniyor.Yapılan araştırmalar sonucunda, bir kişinin beslenmesine ceviz dahil edildiğinde, halihazırda kalp hastalığı olanlara fayda sağlamasının yanı sıra, kalp hastalığı geliştirme riskinin de kayda değer oranda azaldığı gözlemlendi.Advances in Nutrition dergisinin 14 Kasım 2014 tarihli sayısında çıkan bir makalede, Pennsylvania State Üniversitesi, Beslenme Bilimleri Bölümünden Ordinaryüs Profesör Penny Kris-Etherton ve Jennifer A.Fleming, ceviz ve ceviz yağında bolca bulunan a-Linolenik Asit ( ALA ) alan kişilerin kalp ve damar hastalıklarına ( CVD ) yakalanma riskinin azaldığı sonucuna ulaştılar. Journal of Alzheimer's Disease'de yayınlanan hayvanlar üzerinde yapılan yeni bir araştırmaya göre ise ceviz tüketiminin Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltmada, başlangıcını geciktirmede, ilerlemesini yavaşlatmada veya Alzheimer  hastalığını önlemede olumlu bir etkisi olabilir.New York Eyaleti Gelişimsel Engeller Hakkında Temel Araştırmalar Enstitüsü ( IBR ), Gelişimsel Nöroloji Laboratuvarı Başkanı Prof. Dr. Abha Chauhan önderliğinde yürütülen araştırmada, ceviz açısından zengin bir diyet uygulanan farelerde öğrenme becerilerinde, hafızada, kaygı azaltımında ve motor gelişiminde kayda değer iyileşme görülmüştür.
     Ceviz ile ilgili aldığımız bu bilgilerden ve Chef Murat Yıldız ile birlikte Cevizli Bezirgani ve Çerkes Tavuğu pişirdikten sonra hazırladığımız mezelerle birlikte Cevizli Kıtırlı Dana Madalyon ve Izgara Kuşkonmaz ve Dondurma eşliğinde cevizli baklavadan oluşan öğle yemeğimizi yedik.
Cevizli Bezirgani
ÇerkesTavuğu
Cevizli Kıtırlı Dana Madalyon ve Izgara Kuşkonmaz
Mövenpick Dondurma eşliğinde Cevizli Baklava

     Faydalı bilgiler ve cevizli lezzetler için, bu etkinliği düzenleyen California Walnut Commission'a, Promedya'ya, İzmir Mövenpick Hotel'e ve Chef Murat Yıldız'a çok teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...