Kaymaklık Otu kavurması nasıl yapılır
Sarıot kavurması tarifi
Sarıkız Otu kavurması nasıl yapılır
Ege bölgesinde, bu mevsimde çıkan yabani otlardan biri de Kaymacık, Kaymaklık, Sarı Ot yada Kuzey Ege'de Sarıkız efsanesinden dolayı mıdır bilmem Sarıkız Otu da denilen bu otu şifasından dolayı senede bir kez de olsa yemek gerekiyormuş :) Sap kısımları biraz sert olduğundan ve ben otun hiç bir yerini atmak istemediğimden; kaynar su içinde sap kısımlarını bir kaç dakika haşlayıp, süzdükten sonra kuru soğanla kavurup üzerine yumurta kırdım. Bu şekilde yumurtalı kavurması yenilebileceği gibi haşlama veya üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis edebilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 bağ kaymacık ( sarıkız ) otu
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- Yoğurt
- Sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Otların kart dalları kesilir.
- Hiç kum kalmayana kadar bir kaç defa yıkanır.
- Sap kısımları kaynayan bol suya atılıp, biraz yumuşatılır.
- Süzgece alınıp, süzdürülür.
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
- Zeytinyağında çevrilerek pembeleştirilir.
- Çatala gelecek büyüklükte doğranan otlar da eklenip hepsi kavrulur.
- İstenirse bu aşamada otların içine yumurta kırılıp, pişirilir.
- Tuzu ve karabiberi eklenir.
- Servis tabağına alınıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek ılık servis edilir.
Ben Bodrum'dan " sarı ot " olarak bilirim. Biz de bol soğanlı kavurup yumurta kırardık. O günlere götürdünüz beni. Sarımsaklı yoğurtlu da çok güzel görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilBazen bir koku, bir görüntü alıp eskilere götürüveriyor gerçekten ama Bodrum günlerinize gitmek iyi gelmiştir sanıyorum :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık Nergis ablacım. Çok lezzetli görünüyor…Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Çok teşekkür ederim Selda'cığım, benden de sevgiler...
SilMükemmel bir ot kaymecik deriz biz bide sarı ot diyola. Bim AYDINDA var yemesi pek yavuz olur.
YanıtlaSilSize de afiyet olsun, sevgiler :)
Sil