Mor salkım reçeli tarifi
Mor salkım çiçeği reçeli nasıl yapılır
Çiçek reçellerini sevince; çardaklar, duvarlar boyunca açmış mor salkımları görmezden gelemedim ve tadımlık da olsa, reçelini denedim.Zaten geleneksel reçellerimiz dışındakileri önce tadımlık, çok az ölçülerde yapıyorum sonra beğenilere göre bir sonra ki sene ölçüyü gerekirse arttırıyorum.Siz de kahvaltı sofralarınızı bu güzel renkli çiçek reçeli ile renklendirmek isterseniz, bir kaç salkımdan da olsa reçelini deneyebilirsiniz.
Malzemeler:- 3 - 4 salkım mor salkım çiçeği
- 2 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Mor salkımın çiçekleri saplarından ayrılır.
- Çiçeklerin taç yaprakları ayrılıp, su dolu bir kabın içinde bekletilir.
- Çiçekler zedelenmeden yıkanıp, süzülür.
- Toz şeker ve su kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatılır.
- Çiçekler eklenir.
- İndirmeye yakın limon suyu da eklenerek, bir iki taşım daha kaynatılır.
Görüntü güzel, tadı nasıldı?
YanıtlaSilBiraz çiçek kokulu, kendine has tat da bir reçel oldu :)
SilMerhaba
YanıtlaSilÇok şaşırdım mor salkım çiçeğin reçeli olabileceğini hiç düşünmedim. Kesinlikle denemeli.Ellerinize sağlık. 💓💗🌼
Yenilebilir pek çok çiçekten reçel yapılıyor ya, bu da onlardan biri :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilEllerine sağlık
YanıtlaSilİlk defa duyuyorum.Gül reçeline benziyor görüntüsü. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilNerede ise tüm Anadolu'da bilinip, yapılan gül reçeli gibi, Ege'de özellikle Karaburun civarında pek çok çiçeğin reçeli yapılıyor.Ben de bulabildiklerimi tadımlık da olsa en azından arşivimde bulunması için deniyorum :) Çok teşekkürler, sevgilerimle.
Silçok değişikmiş..
YanıtlaSil:) Teşekkürler.
SilHiç duymamıştım elinize sağlık eminim mis gibi kokuyordur.
YanıtlaSilPişince kokusu biraz azalıyor ama rengi için bile yapmaya değer diye düşünüyorum.Sevgilerimle.
Silellerinize saglık bende bayılırım çiçek reçellerine
YanıtlaSilAslında çok fazla reçel tüketmiyoruz ama bazen sırf meraktan özellikle çiçek reçellerini denemeden duramıyorum :) Sevgiler.
SilNe kadar hoş.. Sanırım gül reçeli gibi tat olarak..
YanıtlaSilBenziyor Filiz'ciğim ama bunun kokusu daha farklı, doğal olarak :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilÇok değişik ilk defa duyuyorum merak ettim mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilUmarım beğenirsiniz, size de kolay gelsin :)
SilÇiçek dalında mı güzeldir.. Reçelde mi güzeldir karar veremedim şimdi..:) Ellerinize sağlık..:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Bir süre dalında durduktan sonra reçelini yapsanız olur mu acaba :)
SilGül reçelini andırıyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilGüneşte pişirmeden yapmak mümkün mü?
YanıtlaSilDenemediğim için bir şey diyemeyeceğim :)
Sil