29 Nisan 2015 Çarşamba

MOR SALKIM REÇELİ

Mor salkım reçeli tarifi
Mor salkım çiçeği reçeli nasıl yapılır
Çiçek reçelleri tarifi
     Çiçek reçellerini sevince; çardaklar, duvarlar boyunca açmış mor salkımları görmezden gelemedim ve tadımlık da olsa, reçelini denedim.Zaten geleneksel reçellerimiz dışındakileri önce tadımlık, çok az ölçülerde yapıyorum sonra beğenilere göre bir sonra ki sene ölçüyü gerekirse arttırıyorum.Siz de kahvaltı sofralarınızı bu güzel renkli çiçek reçeli ile renklendirmek isterseniz, bir kaç salkımdan da olsa reçelini deneyebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 - 4 salkım mor salkım çiçeği 
  • 2 su bardağı toz şeker 
  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu 
Yapılışı:
  • Mor salkımın çiçekleri saplarından ayrılır.
  • Çiçeklerin taç yaprakları ayrılıp, su dolu bir kabın içinde bekletilir. 
  • Çiçekler zedelenmeden yıkanıp, süzülür.
  • Toz şeker ve su kısık ateşte koyulaşana kadar kaynatılır.
  • Çiçekler eklenir.
  • İndirmeye yakın limon suyu da eklenerek, bir iki taşım daha kaynatılır.

23 yorum:

  1. Görüntü güzel, tadı nasıldı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz çiçek kokulu, kendine has tat da bir reçel oldu :)

      Sil
  2. Merhaba
    Çok şaşırdım mor salkım çiçeğin reçeli olabileceğini hiç düşünmedim. Kesinlikle denemeli.Ellerinize sağlık. 💓💗🌼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yenilebilir pek çok çiçekten reçel yapılıyor ya, bu da onlardan biri :) Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  3. İlk defa duyuyorum.Gül reçeline benziyor görüntüsü. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerede ise tüm Anadolu'da bilinip, yapılan gül reçeli gibi, Ege'de özellikle Karaburun civarında pek çok çiçeğin reçeli yapılıyor.Ben de bulabildiklerimi tadımlık da olsa en azından arşivimde bulunması için deniyorum :) Çok teşekkürler, sevgilerimle.

      Sil
  4. Hiç duymamıştım elinize sağlık eminim mis gibi kokuyordur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişince kokusu biraz azalıyor ama rengi için bile yapmaya değer diye düşünüyorum.Sevgilerimle.

      Sil
  5. ellerinize saglık bende bayılırım çiçek reçellerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında çok fazla reçel tüketmiyoruz ama bazen sırf meraktan özellikle çiçek reçellerini denemeden duramıyorum :) Sevgiler.

      Sil
  6. Ne kadar hoş.. Sanırım gül reçeli gibi tat olarak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benziyor Filiz'ciğim ama bunun kokusu daha farklı, doğal olarak :) Teşekkür ediyorum, sevgilerimle.

      Sil
  7. Çok değişik ilk defa duyuyorum merak ettim mutlaka deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Çiçek dalında mı güzeldir.. Reçelde mi güzeldir karar veremedim şimdi..:) Ellerinize sağlık..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bir süre dalında durduktan sonra reçelini yapsanız olur mu acaba :)

      Sil
  9. Gül reçelini andırıyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Güneşte pişirmeden yapmak mümkün mü?

    YanıtlaSil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...