11 Mart 2017 Cumartesi

ÇİKOLATALI BURGU ÇÖREK

Çikolatalı çörek tarifi
Çikolatalı çörek nasıl yapılır
Nutellalı çörek tarifi
Çörek nasıl yapılır
     İnternet ortamında her gün bir başka şeklini gördüğümüz, hamuru değişik yönlerde çevirerek bambaşka şekiller alan çörekler yapmayı çok seviyorum. Ev ahalisi de yemeyi sevince bu hepsi birbirinden güzel çörek çeşitlerini yapmakla bitiremeyeceğiz sanıyorum. Çöreği yağlı kağıt üzerinde merdane ile açarak hazırlarsanız, şeklini bozmadan fırın tepsisine daha kolay alabilirsiniz. Ben bu çöreği çay saatlerimiz ve çikolatalı lezzetleri sevenler için yaptım, siz isterseniz çikolata yerine tahin veya lor gibi farklı malzemeler kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket Dr.Oetker instant maya 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 adet yumurtanın beyazı 
İçine: 
  • 3 yemek kaşığı hazır fındık kreması ( nutella, şokella vs. ) 
Üzerine:
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Bitter parça çikolata veya damla çikolata

Yapılışı: 
  • Derin bir kaba un elenir.
  • İnstant maya ılık süt ile karıştırılıp, onbeş dakika kadar mayalandırılır.
  • Un, instant mayalı süt, toz şeker, zeytinyağı ve yumurta beyazı karıştırılıp, yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun üstü örtülüp, yarım saat sıcak bir ortamda mayalandırılır.
  • Mayalanan hamur iki eşit parçaya ayrılır.
  • Hamurlardan biri yağlı kağıt üzerinde fırın tepsisine sığacak ölçüde merdane ile açılır.
  • Hamurun üzerine üç yemek kaşığı hazır fındık kreması kaşığın tersiyle sürülür.
  • İkinci hamurda merdane ile aynı ölçüde açılıp, çikolatalı hamurun üzerine yayılır.
  • Hamurun tam ortasına küçük bir kase kapatılıp, kalan kısmı önce dörde sonra her parça tekrar dörde bölünerek onaltı eşit parçaya bıçakla kesilerek bölünür.
  • Kesilen her parça aynı yöne iki defa burulur.
  • Ortadaki kase kaldırılıp, hamurun üzerine fırçayla yumurta sarısı sürülür.
  • Orta kısıma çikolata parçaları serpilir.
  • Yarım saat daha tepside mayalanması için bekletilir.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 15-20 dakika çok çabuk piştiği için kontrol edilerek pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...