Talçina nasıl yapılır
Kuru domates ezmesi tarifi
Kuru domates ezmesi nasıl yapılır
Havalar ısınmaya başladığına göre, yazdan hazırladığımız kurutmalıkları kullanıp yenilerine yer açmaya başlayabiliriz :) Kurutulmuş domateslerden, biberlerden en az tazeleri kadar hatta çoğu zaman tazesinden daha çok tercih edilen lezzette mezeler hazırlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 20 adet kurutulmuş domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- Kurutulmuş domatesler iyice yıkanır.
- Tencereye alınan kurutulmuş domateslerin üzerine sıcak su dökülür.
- Gerekirse, kısık ateşte yumuşayana kadar biraz pişirilir.
- Domateslere pişirme suyundan yarım çay bardağı kadar eklenerek, mutfak robotunda püre haline gelene kadar parçalanır.
- Zeytinyağında pul biber yakmadan çevrilip, domateslere eklenerek karıştırılır.
- Süzme yoğurda biraz su eklenerek inceltilip, dövülmüş sarımsak eklenir.
- Servis tabağına alınan domateslerin üzerine sarımsaklı süzme yoğurt ve biberli yağ dökülerek servis edilir.
elinize sağlık çok farklı bir lezzet olmalı :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Kurutulmuş sebzeleri seviyorsanız beğeneceğinizi umuyorum, hem de çok az malzemeli ve pratik bir tarif :)
SilBunu deniycem. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler, umarım tadını da beğenirsiniz :)
Sil