Sıkma Tarifi
Ev Yapımı Lavaş Tarifi
Lavaş Nasıl Yapılır
Her boyda lavaşlar marketlerde hazır paketlenmiş olarak satılıyor ama siz evde kendiniz de çok az malzemeyle sadece un, su ve tuz ile yaptığınız lavaşları sıcak sıcak hafta sonu kahvaltılarınız için hazırlayabilirsiniz. Aslında ölçü olarak biraz un, biraz su ekleyerek yumuşak bir hamur olana kadar el kararı ile yapıyorum ve genellikle aileden alışkanlık lavaşların içini zeytinyağı ile yağlayıp lor, beyaz peynir ve maydanoz koyuyorum ama siz istediğiniz bir iç malzemesi koyabilirsiniz.
Malzemeler:
- 5 su bardağı elenmiş un
- 2 su bardağı kadar ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Üzerine sürmek için zeytinyağı veya tereyağı
- Beyaz peynir, Lor, Maydanoz
- Pul biber, kekik
- Derin bir kaba un elenir.
- Tuz eklenip, karıştırılır.
- Su azar azar eklenerek ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamurun üstü örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.
- Dinlenmiş hamurdan bezeler kopartılıp, yuvarlanarak üzeri örtülür.
- Tezgaha biraz un serpilir.
- Bezeler birer birer alınıp, üstlerine biraz un serpilerek tezgaha ve merdaneye yapışmayacak kıvamda açılır.
- Yapışmaz bir tava iyice ısıtılıp, açılan hamur konulup, önlü arkalı yakmadan pişirilir.
- Ocaktan alınan lavaşa hemen tereyağı veya fırçayla zeytinyağı sürülüp, peynirle birlikte sarılıp sıcak sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.