Zeytin ezmesi tarifi
Yeşil zeytin ezmesi nasıl yapılır
Ev yapımı yeşil zeytin ezmesi tarifi
Kahvaltılarımızın, çorbalarımızın hatta turpotu, hardal gibi otlarımızın eşlikçisi zeytinlerimizin en kolay tüketilme şekli ezme haline getirip, kavanozda saklamaktır. Böylece hem katkısız, sağlıklı kahvaltılarınızda yenilebilecek zeytin ezmeniz olur, hem de yenilmeden kalmış zeytinleriniz varsa bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Daha önce yaptığım siyah zeytin ezmesinden sonra bu defa çekirdeklerini çıkardığım kırma zeytinlerden ezme yaptım, siz kırma veya yeşil çizik zeytinlerden kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
Yeşil zeytin ezmesi nasıl yapılır
Ev yapımı yeşil zeytin ezmesi tarifi
Kahvaltılarımızın, çorbalarımızın hatta turpotu, hardal gibi otlarımızın eşlikçisi zeytinlerimizin en kolay tüketilme şekli ezme haline getirip, kavanozda saklamaktır. Böylece hem katkısız, sağlıklı kahvaltılarınızda yenilebilecek zeytin ezmeniz olur, hem de yenilmeden kalmış zeytinleriniz varsa bu şekilde değerlendirebilirsiniz.Daha önce yaptığım siyah zeytin ezmesinden sonra bu defa çekirdeklerini çıkardığım kırma zeytinlerden ezme yaptım, siz kırma veya yeşil çizik zeytinlerden kullanarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırma veya yeşil çizik zeytin
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Çekirdekleri çıkarılmış zeytinler, dövülmüş sarımsaklar, zeytinyağı ve baharatlar mutfak robotunda bir kaç defa çevrilerek parçalanıp, püre haline getirilir.
- Karışım bir kavanoza doldurulup, hava almaması için üzerine zeytinyağı eklenir.
Yeşil zeytini çok severim. Tarif için çok teşekkürler. Hazır zeytin ezmesini sevmiyordum. Deneyeceğim.
YanıtlaSilNedense yeşil zeytin ezmesi piyasada siyah zeytin ezmesi kadar tutulmadı ama ev yapımı olan güzel oluyor, size de kolay gelsin.
SilAnnem yapmış böyle kalmış zeytinlerden çok lezzetliydi. Benim de var aslında da çekirdekleri çıkartmaya üşeniyorum...
YanıtlaSilSizin çocuklar çok çalışkan, bir hafta sonu verseniz tüm çekirdekleri çıkartırlar eminim :)
SilÇox ləzzətli görünür bu tarif. Azərbaycanda zeytun əzməsi yoxdur. Kaş ki, olsaymış ama. Mən bunu deneyecem mütləq. Uşaqlara daha rahat yedirmək olar beləcə zeytunu. Əllərinizə sağlıq.
YanıtlaSilBiz çok seviyoruz Umman hanım, Azerbeycan'da olsa bile siz kendiniz yapın bence ev yapımı daha sağlıklı :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilÇok güzel hem de çok pratikmiş hazırlaması.. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÖzellikle kırma zeytinin çekirdekleri kolay çıkınca daha da pratik :) Çok teşekkürler, sevgiler.
SilHarika bir fikir elimde dünya kadar yumuşamış yeşil zeytin var hemen işe koyulacağım sevgiler
YanıtlaSilSiyah zeytin varsa siyah zeytinden de yapabilirsiniz, ev yapımı siyah zeytin ezmesi tarifi geçmiş sayfalarda :) Kolay gelsin, afiyet olsun.
SilMerhabalar hanımlar
YanıtlaSilEllerinize sağlık öncelikle ...
Ben zeytin kurdum ama rahatsizlaninca son sularını biraz geciktirmistim sonra hafif erime söz konusu oldu bende zeytin ezmesi yapmaya karar verdim sağlıklı olur mu acaba ne dersiniz fikir alabilirmiyim sizlerden
Zeytinleriniz ne kadar eridi bilemiyorum ama ben de önceki yıldan kalan yumuşamış zeytinleri değerlendirmek için yapıyorum çoğu zaman, biraz deneyip tadına bakabilirsiniz.
Sil