Kereviz salatası nasıl yapılır
En kolay mezeler
Yapılabilecek en kolay mezelerden yoğurtlu kerevizi değişik bir sunumla sofralarınıza getirmek isterseniz; portakalları ortadan kesip içini boşalttıktan sonra kereviz ve portakal parçalarını mutfak robotunda parçalayıp, tekrar portakal kabuklarının içine doldurabilirsiniz. Sadece süzme yoğurdun ve cevizin yağı olduğundan diyet reçetelerinde de yer alabilecek hem sağlıklı, hem de çok hafif bu salatayla sofralarınızı renklendirebilirsiniz.
Malzemeler:- 1 adet büyük boy kereviz
- 2 adet büyük boy portakal
- 4 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- İri dövülmüş ceviz
- Tuz
Yapılışı:
- Portakallar iyice yıkanıp, ortadan ikiye kesilir.
- Kabuklar parçalanmadan içleri boşaltılır.
- Kabuğu boşaltılan portakallardan birinin içinden çıkanlar ve soyulup, küçük parçalara bölünmüş kereviz mutfak robotunda parçalanır.
- Çukur bir kasenin içine alınıp; irice dövülmüş cevizler, dövülmüş sarımsak ve süzme yoğurtla birlikte karıştırılır.
- Portakal kabukları içine yerleştirilir veya tabağa alınarak servis edilir.
Ellerine sağlık bayılırım bu salataya kışın sık sık ta yaparım
YanıtlaSilSizin de elinize sağlık :)
Silharika bir meze... bayılırım bu salataya... :)
YanıtlaSilHem sağlıklı, hem kolay hem de kereviz sevmeyenlerin bile yiyebildiği bir salata daha ne olsun değil mi :)
Silkerevizin tadını pek sevmediğimden yiyemiyorum ama elinize sağlık :D
YanıtlaSilİçine portakal ekleyince kereviz tadı biraz hafifliyor, çok teşekkürler.
Sil