Bezelyeli Enginar Yemeği Tarifi
Bezelyeli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 10-15 adet bebek enginar
- Yarım kilogram ayıklanmış bezelye
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı un
- Tuz
- Dereotu
Yapılışı:
- Derince bir tavada kuru soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
- Bir çay kaşığı dolusu un da eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Sert dış kabukları soyulan enginarların sadece taze göbek kısımları bırakılır.
- Kararmaması için limonla ovulmuş enginar göbekleri bıçakla dört parçaya bölünür.
- Ayıklanmış taze bezelyeler, enginarlar, doğranmış havuçlar, sıcak su ve tuzu da eklenerek, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
- İnce kıyılmış dereotu serpilip, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.