16 Haziran 2021 Çarşamba

BEZELYELİ ENGİNAR YEMEĞİ

Bezelyeli Enginar Yemeği Tarifi 
Bezelyeli Enginar Yemeği Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 10-15 adet bebek enginar 
  • Yarım kilogram ayıklanmış bezelye
  • 2 adet havuç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet limon 
  • 2 su bardağı sıcak su 
  • 1 çay kaşığı un
  • Tuz 
  • Dereotu
Yapılışı: 
  • Derince bir tavada kuru soğanlar zeytinyağında pembeleştirilir.
  • Bir çay kaşığı dolusu un da eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Sert dış kabukları soyulan enginarların sadece taze göbek kısımları bırakılır.
  • Kararmaması için limonla ovulmuş enginar göbekleri bıçakla dört parçaya bölünür.
  • Ayıklanmış taze bezelyeler, enginarlar, doğranmış havuçlar, sıcak su ve tuzu da eklenerek, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  • İnce kıyılmış dereotu serpilip, sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...