24 Haziran 2021 Perşembe

SÜT KARAMELLİ PASTA

Süt Karamelli Pasta Tarifi 
Süt Karamelli Pasta Nasıl Yapılır 
Malzemeler:

  • 3 adet yumurta 
  • 1,5 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 3 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 

Krema Malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı fındık
  • Yarım su bardağı süt karameli
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar ve tozşeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır.
  • Ilık süt ve zeytinyağı da karıştırılıp, çırpılır.
  • Un, nişasta ve kabartma tozu da eklenip, mikserle bir kez karıştırılır.
  • Yağlanıp, unlanmış küçük kek kalıbına dökülüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
  • Kürdanla pişip pişmediği kontrol edilip, soğuması için bekletilir.
  • Kalıptan çıkartılıp, üç kata ayrılır.
  • Kek katlarından biri mutfak robotunda parçalandıktan sonra bir kaç kaşık süt karamelli krema ile karıştırılıp katların kenarına bariyer yapılır.
  • Hazırlanan süt karamelli krema bariyerin arasına doldurulduktan sonra ikinci kat kek konulur.
  • Üstü ve kenarları sade krema ile sıvandıktan sonra spatula ile düzeltilir.
  • Ayrılan süt karameli pastanın üzerine belli aralıklarla dökülüp, fındık ve fındık kırıntıları ile süslenir.
Kremanın Yapılışı: 
  • Nişasta ve un tencerede karıştırılır.
  • Yumurta sarısı ve süt de eklenip sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamı alana kadar pişirilir.
  • Muhallebi soğuyunca krem şanti de eklenip, mikserle çırpılır.
  • Muhallebinin yarısı pastanın arasına sürmek için ayrılıp, süt karameli ve fındık kırıntılarıyla karıştırılır.
  • Krema kıvam alana kadar buzdolabında bekletilir.
Süt Reçelinin Yapılışı:
Malzemeler:
  • 5 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay kaşığı karbonat 
Yapılışı:
  • Taşmaması için çok derin bir tencerede süt ve toz şeker kaynatılır.
  • Kaynamaya başlayınca silme çay kaşığı karbonat eklenir.
  • Dibinin tutmamasına ve taşmamasına dikkat edilerek ara ara karıştırılır. 
  • Orta ateş üzerinde bir saat boyunca rengi koyulaşana kadar kaynatılır.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocağın altı kapatılıp, soğuduktan sonra kullanılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...