Fındıklı Krokan Tarifi
Fındıklı Krokan Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yapışmaz tabanlı bir tavaya fındıklar ve toz şeker konulur.
- Kısık ateşte bir süre tutulduktan sonra erimeye başlayınca karıştırılır.
- Toz şeker tamamen eridiğinde limon suyu eklenip bir kaç defa daha karıştırılır.
- Yağlı kağıt üzerine dökülen karışım yayılır.
- 7-8 dakika soğuması beklendikten sonra bir ucundan kaldırılıp, kağıttan ayrılması sağlanır.
- Soğuyunca istenen büyüklükte elimizle kırılıp, servis edilir.
- Hemen tüketilmeyecekse yapış yapış olmaması için ağzı kapalı bir kavanozda saklanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.