28 Haziran 2021 Pazartesi

FINDIKLI KROKAN

Fındıklı Krokan Tarifi 
Fındıklı Krokan Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı fındık 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 3 damla limon suyu 
Yapılışı: 
  • Yapışmaz tabanlı bir tavaya fındıklar ve toz şeker konulur.
  • Kısık ateşte bir süre tutulduktan sonra erimeye başlayınca karıştırılır.
  • Toz şeker tamamen eridiğinde limon suyu eklenip bir kaç defa daha karıştırılır.
  • Yağlı kağıt üzerine dökülen karışım yayılır.
  • 7-8 dakika soğuması beklendikten sonra bir ucundan kaldırılıp, kağıttan ayrılması sağlanır.
  • Soğuyunca istenen büyüklükte elimizle kırılıp, servis edilir.
  • Hemen tüketilmeyecekse yapış yapış olmaması için ağzı kapalı bir kavanozda saklanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...