Susamlı Rulo Poğaça Tarifi
Susamlı Rulo Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 3,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım kg tatlı lor
- Tuz
- Dereotu
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
Yapılışı:
- Süt, toz şeker ve instant maya karıştırılıp, on dakika kadar bekletilir.
- Unun yarısı derin bir kaba elenip, mayalı süt eklenir.
- Tuz ve kalan un da azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Hamurun mayalanması beklenilmeden altı bezeye ayrılır.
- Tezgaha biraz un serpilip bezelerden biri, ince uzun açıldıktan sonra her yerine yumuşak tereyağı sürülür.
- Lorlu, dereotlu karışım yayılıp, tuz ve karabiber serpilir.
- Üzerine açılmış ikinci beze de yerleştirildikten sonra uzun kenarı boyunca iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir.
- Kesilen şeritler rulo şeklinde sarılıp, yan çevrildikten sonra elimizle hafifçe bastırılır.
- Kalan bezelere de aynı işlem yapılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
- Üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp, bolca susam serpilir.
- Tepsi de yarım saat kadar mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.