26 Haziran 2021 Cumartesi

SUSAMLI RULO POĞAÇA

Susamlı Rulo Poğaça Tarifi 
Susamlı Rulo Poğaça Nasıl Yapılır
Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 paket instant maya 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağı 
  • Yarım kg tatlı lor 
  • Tuz
  • Dereotu
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Susam 
Yapılışı:
  • Süt, toz şeker ve instant maya karıştırılıp, on dakika kadar bekletilir.
  • Unun yarısı derin bir kaba elenip, mayalı süt eklenir.
  • Tuz ve kalan un da azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • Hamurun mayalanması beklenilmeden altı bezeye ayrılır.
  • Tezgaha biraz un serpilip bezelerden biri, ince uzun açıldıktan sonra her yerine yumuşak tereyağı sürülür.
  • Lorlu, dereotlu karışım yayılıp, tuz ve karabiber serpilir.
  • Üzerine açılmış ikinci beze de yerleştirildikten sonra uzun kenarı boyunca iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir.
  • Kesilen şeritler rulo şeklinde sarılıp, yan çevrildikten sonra elimizle hafifçe bastırılır.
  • Kalan bezelere de aynı işlem yapılıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizilir.
  • Üstlerine fırçayla yumurta sarısı sürülüp, bolca susam serpilir.
  • Tepsi de yarım saat kadar mayalandırıldıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...