5 Haziran 2021 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi 
Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 paket hazır kemalpaşa tatlısı (140 gram) 
  • 2,5 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su
  • 1 litre süt 
  • Yarım su bardağı buğday nişastası 
  • Yarım su bardağı un 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 50 gram tereyağı 
  • Hindistan cevizi 
  • İstenen meyveler ve taze nane yaprakları
Yapılışı: 
  • Derin bir tencereye su ve toz şeker konulup, toz şeker eriyene kadar karıştırılır.
  • Şerbet kaynamaya başlayınca bir paket kemalpaşa tatlısı tencereye dökülür.
  • Kısık ateşte 15-20 dakika şerbeti çekene kadar ara sıra karıştırılır.
  • Tatlıların şerbeti süzülerek servis tabağına alınıp, soğuması beklenir.
  • Başka bir tencereye buğday nişastası, un, toz şeker ve süt konulup, sürekli karıştırılarak pişirilir.
  • Tereyağı da eklenip, karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Kullanacağımız kapların içi ıslatılıp, fazla suyu süzülür.
  • Kaplara bir iki parmak yüksekliğinde muhallebi dökülüp, biraz bekledikten sonra soğumuş kemalpaşa tatlılarından biri üzerine yerleştirilir.
  • Kemalpaşa tatlısının üzerini örtecek şekilde kalan muhallebi de kaplara paylaştırılır.
  • Tercihen bir gece buzdolabında bekletilir.
  • Ertesi gün muhallebinin kolay çıkması için kenarlarından bıçak yardımıyla biraz açılır.
  • Hindistan cevizi serpilmiş servis tabağına ters çevrilerek, istenen meyve ve nane yapraklarıyla süslenir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...