Sebzeli Tavuk Yemeği Tarifi
Sebzeli Tavuk Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram kemiksiz tavuk göğüs eti
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- Karabiber
- Tuz
Yapılışı:
- Tavuk etleri ve sebzeler istenen şekilde doğranır.
- Zeytinyağı konulmuş tavada yemeklik doğranmış kuru soğanlarla birlikte tavuk etleri de kavrulur.
- Doğranmış diğer sebzeler, tuz ve sıcak su da eklenerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Karabiber serpilip, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.