22 Kasım 2021 Pazartesi

AYVALI KEREVİZ YEMEĞİ

Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi 
Ayvalı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 3 adet kereviz 
  • 1 adet ayva 
  • 2 adet havuç 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 adet portakalın suyu 
  • Yarım limonun suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı su 
  • Tuz 
  • Dereotu
Yapılışı: 
  • Ayva ve kerevizler soyulup doğrandıktan sonra su doldurulmuş derin bir kabın içine yarım limon suyuyla birlikte konulup kararmaması için bekletilir.
  • Zeytinyağında kuru soğan kavrulduktan sonra doğranmış havuçlar, kerevizler, ayva dilimleri ve en son varsa kerevizin taze yeşil yaprakları eklenir.
  • Portakal suyu, su ve tuzu da eklendikten sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.
  • Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilip ılık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...