Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi
Ayvalı Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 3 adet kereviz
- 1 adet ayva
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet portakalın suyu
- Yarım limonun suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Dereotu
Yapılışı:
- Ayva ve kerevizler soyulup doğrandıktan sonra su doldurulmuş derin bir kabın içine yarım limon suyuyla birlikte konulup kararmaması için bekletilir.
- Zeytinyağında kuru soğan kavrulduktan sonra doğranmış havuçlar, kerevizler, ayva dilimleri ve en son varsa kerevizin taze yeşil yaprakları eklenir.
- Portakal suyu, su ve tuzu da eklendikten sonra sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.
- Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilip ılık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.