Hanımağa Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 litre su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı nohut
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 çay bardağı tel şehriye
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 2-3 dal maydanoz
Yapılışı:
- Nohut ve yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün ayrı ayrı haşlanır.
- Zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğan, un, domates salçası kavrulduktan sonra çorbanın tuzu ve suyu da eklenerek karıştırılır.
- Haşlanmış nohut, yeşil mercimek, erişte ve tel şehriye de tencereye eklenip, malzemeler parçalanmadan yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- İnce kıyılmış maydanoz ve tereyağında yakılmış nane de eklenerek, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.