8 Kasım 2021 Pazartesi

HANIMAĞA ÇORBASI

Hanımağa Çorbası Tarifi 
Hanımağa Çorbası Nasıl Yapılır

Malzemeler: 

  • 1,5 litre su 
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı un  
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 çay bardağı nohut 
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek 
  • 1 çay bardağı erişte 
  • 1 çay bardağı tel şehriye 
  • Tuz
Üzerine: 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı kuru nane 
  • 2-3 dal maydanoz
Yapılışı:
  • Nohut ve yeşil mercimek bir gece önceden ıslatılıp, ertesi gün ayrı ayrı haşlanır.
  • Zeytinyağında yemeklik doğranmış kuru soğan, un, domates salçası kavrulduktan sonra çorbanın tuzu ve suyu da eklenerek karıştırılır.
  • Haşlanmış nohut, yeşil mercimek, erişte ve tel şehriye de tencereye eklenip, malzemeler parçalanmadan yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • İnce kıyılmış maydanoz ve tereyağında yakılmış nane de eklenerek, sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...