Tahinli Pekmezli Tart Kek Tarifi
Tahinli Pekmezli Tart Kek Nasıl Yapılır
Tahinli Pekmez Soslu Kek Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı susam
- 3 yemek kaşığı çifte kavrulmuş tahin
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
- Tart kalıbının her yeri tereyağı ile yağlanıp, susam serpilir.
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar toz şekerle karışım beyazlaşıp şeker eriyene kadar mikserle çırpılır.
- Diğer malzemelerde eklenip, mikserin düşük ayarıyla bir kez karıştırılır.
- Her yeri yağlanıp susam serpilmiş tart kalıbına hamur dökülür.
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
- Kalıptan çıkartıldıktan sonra ters çevrilip, servis tabağına alınır.
- Çukur kısmına pekmez ile karıştırılmış çifte kavrulmuş tahin yayılır.
- Kenarlarına dövülmüş ceviz ve susam serpilir.
- Buzdolabında tahinin biraz katılaşması için dinlendirildikten sonra servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.