6 Kasım 2021 Cumartesi

TAHİNLİ PEKMEZLİ TART KEK

Tahinli Pekmezli Tart Kek Tarifi 
Tahinli Pekmezli Tart Kek Nasıl Yapılır 
Tahinli Pekmez Soslu Kek Tarifi
Malzemeler: 
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 çay bardağı susam 
Sosu: 
  • 3 yemek kaşığı çifte kavrulmuş tahin 
  • 2 yemek kaşığı pekmez 
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 
  • 2 yemek kaşığı susam 
Yapılışı: 
  • Tart kalıbının her yeri tereyağı ile yağlanıp, susam serpilir.
  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar toz şekerle karışım beyazlaşıp şeker eriyene kadar mikserle çırpılır.
  • Diğer malzemelerde eklenip, mikserin düşük ayarıyla bir kez karıştırılır.
  • Her yeri yağlanıp susam serpilmiş tart kalıbına hamur dökülür.
  • Önceden 175 derece ısıtılmış fırında kontrol edilerek pişirilir.
  • Kalıptan çıkartıldıktan sonra ters çevrilip, servis tabağına alınır.
  • Çukur kısmına pekmez ile karıştırılmış çifte kavrulmuş tahin yayılır.
  • Kenarlarına dövülmüş ceviz ve susam serpilir.
  • Buzdolabında tahinin biraz katılaşması için dinlendirildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...