29 Kasım 2021 Pazartesi

ÇEŞMİ NİGAR ÇORBASI

Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi 
Çeşmi Nigar Çorbası Nasıl Yapılır 
Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi   
                                                  
Malzemeler: 
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek 
  • 1 adet kuru soğan 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 1,5 litre su 
  • Tuz 
Terbiyesi için: 
  • 1 su bardağı süt 
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Yarım limonun suyu 
Üzerine: 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
Yapılışı: 
  • Kuru soğan olabildiğince ince doğranıp zeytinyağında pembeleştirilir. 
  • Un eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  • Yıkanmış mercimekler ve su da eklenerek mercimekler yumuşayana kadar pişirilir. 
  • Süt ve yumurta sarısına limon suyu eklenip, çırpılır. 
  • Ocaktan alınan çorba blenderden geçirilirken bir yandan da yavaş yavaş terbiyesi eklenir. 
  • Tekrar ocağa alınıp tuzu ve gerekirse kıvamı için biraz daha sıcak su eklenip bir iki taşım kaynatılır. 
  • Kaselere paylaştırılan çorbaların üzerine tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber dökülüp sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...