Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi
Çeşmi Nigar Çorbası Nasıl Yapılır
Terbiyeli Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler:
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 litre su
- Tuz
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Yarım limonun suyu
- Kuru soğan olabildiğince ince doğranıp zeytinyağında pembeleştirilir.
- Un eklenip, kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Yıkanmış mercimekler ve su da eklenerek mercimekler yumuşayana kadar pişirilir.
- Süt ve yumurta sarısına limon suyu eklenip, çırpılır.
- Ocaktan alınan çorba blenderden geçirilirken bir yandan da yavaş yavaş terbiyesi eklenir.
- Tekrar ocağa alınıp tuzu ve gerekirse kıvamı için biraz daha sıcak su eklenip bir iki taşım kaynatılır.
- Kaselere paylaştırılan çorbaların üzerine tereyağında çevrilmiş kırmızı pul biber dökülüp sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.