2 Kasım 2021 Salı

ELMALI KAYA KURABİYE

Elmalı Kaya Kurabiyesi Tarifi 
Elmalı Kaya Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 100 gram tereyağı 
  • 3,5-4 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 3 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz  
Yapılışı: 
  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurtalar ve toz şeker krema kıvamı alana kadar çırpılır.
  • Kabartma tozu, tarçın ve azar azar da un eklenerek çok yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Küp küp doğranmış elmalar da eklenip, iyice karıştırılır. 
  • Hamurdan kaşıkla on altı parça alınıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • İrice parçalanmış cevizler kurabiyelerin üstüne batırılıp bastırılarak şekil verilir.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...