Elmalı Kaya Kurabiyesi Tarifi
Elmalı Kaya Kurabiyesi Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 100 gram tereyağı
- 3,5-4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurtalar ve toz şeker krema kıvamı alana kadar çırpılır.
- Kabartma tozu, tarçın ve azar azar da un eklenerek çok yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Küp küp doğranmış elmalar da eklenip, iyice karıştırılır.
- Hamurdan kaşıkla on altı parça alınıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- İrice parçalanmış cevizler kurabiyelerin üstüne batırılıp bastırılarak şekil verilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üstleri kızarana kadar kontrol edilerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.