Açma Tarifi
Açma Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet yumurtanın akı
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 6,5 su bardağı un
- 125 gram tereyağı
- 2 adet yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
- Ilık süt içinde toz şeker eritilip instant mayayla karıştırılır.
- On dakika kadar beklendikten sonra ılık su, zeytinyağı ve yumurtanın akları da eklenerek karıştırılır.
- Tuz ve azar azar da un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
- Zeytinyağı ile yağlanmış bir zeminde mayalanan hamur elimizle olabildiğince açılır.
- Hamurun üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı parça parça konulup yarısı üzerine kapatılır.
- Kapatılan kısma da tereyağı parçaları konulup, tekrar kapatılır.
- Hamur yağlanan elimizle olabildiğince genişletip açılır.
- Hamurun dört tarafı da tereyağı parçaları konulup kapatılarak kare şekline getirilir.
- Yağlanan elimizle tekrar olabildiğince açılıp genişletilir.
- Hamurdan iki parmak kalınlığında şeritler kesilip, elimizle uzatılıp burulur.
- Şerit ikiye katlanıp uçları alta gelecek şekilde düğüm atar gibi şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizildikten sonra üstleri örtülüp yarım saatte tepsi de mayalanması için bekletilir.
- Yumurta sarısı, pekmez ve zeytinyağı karıştırılıp fırça yardımıyla üstlerine sürülür.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.