31 Ekim 2021 Pazar

AÇMA

Açma Tarifi 
Açma Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 adet yumurtanın akı 
  • 1 paket instant maya 
  • 2 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı tuz 
  • 6,5 su bardağı un 
Arasına sürmek için: 
  • 125 gram tereyağı 
Üzerine: 
  • 2 adet yumurtanın sarısı 
  • 1 tatlı kaşığı pekmez 
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı  
Yapılışı: 
  • Ilık süt içinde toz şeker eritilip instant mayayla karıştırılır.
  • On dakika kadar beklendikten sonra ılık su, zeytinyağı ve yumurtanın akları da eklenerek karıştırılır.
  • Tuz ve azar azar da un eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur.
  • Üzeri örtülerek bir saat kadar mayalanması için bekletilir.
  • Zeytinyağı ile yağlanmış bir zeminde mayalanan hamur elimizle olabildiğince açılır.
  • Hamurun üzerine oda sıcaklığındaki tereyağı parça parça konulup yarısı üzerine kapatılır.
  • Kapatılan kısma da tereyağı parçaları konulup, tekrar kapatılır.
  • Hamur yağlanan elimizle olabildiğince genişletip açılır.
  • Hamurun dört tarafı da tereyağı parçaları konulup kapatılarak kare şekline getirilir.
  • Yağlanan elimizle tekrar olabildiğince açılıp genişletilir.
  • Hamurdan iki parmak kalınlığında şeritler kesilip, elimizle uzatılıp burulur.
  • Şerit ikiye katlanıp uçları alta gelecek şekilde düğüm atar gibi şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizildikten sonra üstleri örtülüp yarım saatte tepsi de mayalanması için bekletilir.
  • Yumurta sarısı, pekmez ve zeytinyağı karıştırılıp fırça yardımıyla üstlerine sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar kontrol edilerek pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...