Limonlu Kup Tarifi
Limonlu Kup Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı toz zerdeçal
- Limonlardan birinin kabuğu rendelenip, ikisinin de suyu sıkılır.
- Süt, un, nişasta, toz şeker ve varsa toz zerdeçal derin bir tencereye alınıp, topaklanmaması için sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
- Ocaktan almadan önce limon suyu ve limon kabuğu rendesi de eklenip bir iki taşım daha kaynatılır.
- Ocaktan alınca tereyağı eklenip, mikserle çırpılır.
- Kaplara paylaştırıldıktan sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletilip, soğuk servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.