14 Ekim 2021 Perşembe

LİMONLU KUP

Limonlu Kup Tarifi 
Limonlu Kup Nasıl Yapılır
Malzemeler: 
  • 1 litre süt 
  • 3 yemek kaşığı un 
  • 2 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 adet limonun suyu 
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
Yapılışı:
  • Limonlardan birinin kabuğu rendelenip, ikisinin de suyu sıkılır.
  • Süt, un, nişasta, toz şeker ve varsa toz zerdeçal derin bir tencereye alınıp, topaklanmaması için sürekli karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Ocaktan almadan önce limon suyu ve limon kabuğu rendesi de eklenip bir iki taşım daha kaynatılır.
  • Ocaktan alınca tereyağı eklenip, mikserle çırpılır.
  • Kaplara paylaştırıldıktan sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabında bekletilip, soğuk servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...