Nescafeli Islak Kek Tarifi
Islak Kek Tarifi
Nescafeli Kek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı kakao
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nescafe
Çikolata Sosu:
- 1 paket Dr.Oetker çikolatalı sos
- 2 su bardağı süt
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki yumurtalara toz şeker eklenip, karışım beyazlaşana kadar mikserle çırpılır.
- Ilık su ve zeytinyağı da eklenip karıştırılır.
- Un, nişasta, kakao ve kabartma tozu da elendikten sonra karışıma eklenip mikserin düşük ayarıyla bir kez karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, yaklaşık yarım saat kadar dikdörtgen bir fırın kabında kontrol edilerek pişirilir.
- Çikolatalı sos ve süt tencereye alınıp, sürekli karıştırılarak muhallebi gibi pişirilip, soğumaya bırakılır.
- Ilık sütün içinde toz şeker ve nescafe eritilip, fırından çıkıp ilk sıcaklığı geçen kekin üzerine dökülür.
- Nescafeli sosu iyice çeken kek, kare veya dikdörtgen istenen şekilde kesildikten sonra üzerine ılık çikolatalı sos dökülüp, yayılır.
- Veya küp küp kesilen kekler servis tabağına alındıktan sonra her birinin üzerine birer kaşık çikolatalı sos dökülüp ceviz, fındık vs. ile süslenip servis edilir.
👍👍
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Sil