Erikli Tart Tarifi
Erikli Tart Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 çay bardağı un
- 1 kilogram anjelik erik
- 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Buzdolabından çıkartılmış soğuk tereyağı bıçakla küçük parçalara ayrıldıktan sonra un, pudra şekeri, yoğurt ve kabartma tozu ile yoğurulur.
- Streçlenen hamur buzdolabında on beş dakika kadar dinlendirilir.
- Tartın üzerini süslemek için hamurun bir kısmı ayrılır.
- Kalan hamur hafif yağlanıp unlanmış bir fırın kabına yayıldıktan sonra fazla kabarmaması için üzerinde çatalla delikler açılıp buzdolabında bekletilir.
- Erikler yıkanıp çekirdekleri çıkartıldıktan sonra istenen şekilde doğranır.
- Doğranan erikler hamurun üzerine sıralandıktan sonra şeker serpilir.
- Ayırdığımız hamurdan kurabiye kalıpları ile yaprak ve çiçekler kesilip, eriklerin üzerine yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık yarım saat kontrol edilerek pişirilir.
- İstenirse üzerine pudra şekeri elenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.