20 Ekim 2021 Çarşamba

ISPANAKLI BULGUR KÖFTESİ

Bulgur Köfteli Ispanak Tarifi 
Bulgur Köfteli Ispanak Nasıl Yapılır 
Yumurtasız Bulgur Köftesi Tarifi
Ispanaklı Bulgur Köftesi Tarifi
Malzemeler: 

  • 1 su bardağı köftelik bulgur 
  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Yoğurmak için 1 su bardağı su 

  • Yarım kilogram ıspanak 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 adet olgun domates 
  • 1 diş sarımsak 
  • Tuz 
  • Karabiber 

Üzerine:

  • Yarım kilogram yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 
Yapılışı: 

  • Ispanakların sadece yaprak kısımları iyice yıkanıp, doğranıp, süzülmeye bırakılır. 
  • Köftelik bulgurun üzerine 1 su bardağı sıcak su dökülüp, kapakla kapatılarak demlenmeye bırakılır. 
  • Demlenip yumuşamış olan bulgura tuz, karabiber ve acı biber salçası eklenip beş dakika kadar yoğurulur. 
  • Yarım su bardağı su azar azar eklenerek yoğurmaya devam edilir. 
  • Un ve kalan yarım su bardağı su da azar azar eklenerek, iyice özleşene kadar ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurulur. 
  • Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlandıktan sonra yan yana bir tepsiye dizilir. 
  • Tencereye su ve köftelerin yapışmaması için bir tatlı kaşığı tuz eklenip kaynatılır.
  • Kaynayan suya azar azar atılan bulgur köfteleri, arada karıştırarak suyun üzerine çıkana kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlandıktan sonra kevgir yardımıyla suyun içinden alınır.
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı koyduğumuz tencerede doğradığımız domatesler kavrulduktan sonra dövülmüş bir diş sarımsak eklenir.
  • Doğranmış suyu süzülmüş ıspanaklar, tuz ve karabiberi de eklenip, kapağı kapatılır.
  • Ispanaklar yumuşayıp, rengi değişene kadar arada karıştırılarak pişirilir.
  • Servis tabağına alınan ıspanakların üzerine bulgur köfteleri yerleştirilip, bir kez karıştırılır.
  • Yoğurdun susuz tarafından alınıp biraz tuz ve dövülmüş sarımsaklar da eklenerek karıştırılır.
  • En üstüne sarımsaklı çırpılmış yoğurt yayılıp, zeytinyağında çevrilmiş kırmızı toz biber dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...