Keşkek Tarifi
Keşkek Nasıl Yapılır
Tavuklu Keşkek Tarifi
Üç Kardeş Tarifi
Malzemeler:
Keşkek Malzemeleri:
- Yarım kilogram yarma (aşurelik) buğday
- 2 adet kalçalı tavuk budu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
Pirinç Pilavı Malzemeleri:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Bir gece önceden iyice yıkanmış buğday ve nohut ayrı ayrı kapların içinde ıslatılır.
- Ertesi gün buğdaylar süzüldükten sonra derin bir tencerede üstlerine 5-6 su bardağı sıcak su eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Başka bir tencerede tavuk haşlandıktan sonra kemiklerinden ayrılıp, etleri didiklenir.
- Yarma buğdaylar parçalanıp suyunu çektikten sonra didiklenmiş tavuklar ve iki su bardağı kadar da tavuk haşlama suyundan tencereye eklenir.
- Tahta bir kaşık yardımıyla kısık ateş üzerinde tavuklar ve buğdaylar macun kıvamı alıp iyice özleşene kadar ezilir.
- Gerekirse bir kaç kez mutfak robotunda çevirerek istenen kıvamı alması sağlanabilir.
- Akşamdan ıslattığımız nohutların suyu süzüldükten sonra zeytinyağında kavrulmuş yemeklik soğanlar, tuz, karabiber ve sıcak su da eklenerek iyice yumuşayana kadar haşlanır.
- Pirinç pilavı için, pirinç soğuk su içinde on dakika bekletilip süzülür.
- Tencereye zeytinyağı ve sıcak su konulup, kaynadıktan sonra yıkanmış pirinç ve tuzu da eklenerek bir kez karıştırılır.
- Tencerenin kapağı kapatılıp, kısık ateş üzerinde pilav göz göz olana kadar pişirilir.
- Ocağın altı kapatılıp, pilav bir kez karıştırıldıktan sonra üzerine kağıt havlu ile örtülüp demlendirilir.
- Servis tabağına keşkek, üzerine pirinç pilavı, en üste de haşlanmış nohut konularak servis edilir.
- İstenirse en üste haşlanmış tavuk parçaları konulup, zeytinyağında kırmızı toz biber biraz yakıldıktan sonra dökülür.
Ellerinize sağlık.Nefis görünüyor.Ben de egeliyim ama pilavlı keskeği ilk kez duydum .Keşkek kısmı ni bende yeni yaparım .planlı da deneyeceğim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Pilavlı keşkeği Kuzey Ege ( Edremit, Burhaniye, Havran)dışında ben de görmedim. Düğünlerde ve hayırlarda üç kardeş adıyla biliniyor ve böyle yapılıyor.
SilEllerinize sağlık. Çok severim keskeği.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilEllerinize sağlık çok güzel olmuş. Ben de egeliyim ama pilavlısını hiç görmemiştim. Deneyeceğim.
YanıtlaSilSadece Kuzey Ege'de yapılıyor sanıyorum, ben de başka yerde görmedim. Size de kolay gelsin, afiyet olsun.
SilÇok guzel
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim.
SilÇok güzel olmuş Ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkürler...
Sil