Tavuk Midye Tarifi
Tavuk Midye Nasıl Yapılır
Malzemeler:
- Yarım kilogram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 2 su bardağı su
Sosu:
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik, karabiber, pul biber
- 1 şişe maden suyu
- Bulamak için un
- Kızartmak için zeytinyağı
Yapılışı:
- Tavuk göğüsleri çok iri olmayacak küpler şeklinde kesilip, tuz, karbonat ve su karışımında yarım saat kadar bekletildikten sonra çıkartılıp süzdürülür.
- Sos malzemeleri derin bir kap içinde topak kalmayacak şekilde iyice karıştırılır.
- Suyu süzülen tavuk etleri tavaya sığması için küçük boy çöp şişlere aralarda biraz boşluk bırakılarak geçirilir.
- Çöp şişlerin her yeri önce una daha sonra da hazırladığımız sodalı sosa bulanır.
- Kızdırılmış zeytinyağında arkalı önlü iyice kızartılıp, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.