5 Ekim 2021 Salı

TAVUK MİDYE

Tavuk Midye Tarifi 
Tavuk Midye Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • Yarım kilogram tavuk göğsü 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı karbonat 
  • 2 su bardağı su 
Sosu: 
  • 1 su bardağı un 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 çay kaşığı kekik, karabiber, pul biber 
  • 1 şişe maden suyu 
  • Bulamak için un 
  • Kızartmak için zeytinyağı 
Yapılışı: 
  • Tavuk göğüsleri çok iri olmayacak küpler şeklinde kesilip, tuz, karbonat ve su karışımında yarım saat kadar bekletildikten sonra çıkartılıp süzdürülür.
  • Sos malzemeleri derin bir kap içinde topak kalmayacak şekilde iyice karıştırılır.
  • Suyu süzülen tavuk etleri tavaya sığması için küçük boy çöp şişlere aralarda biraz boşluk bırakılarak geçirilir.
  • Çöp şişlerin her yeri önce una daha sonra da hazırladığımız sodalı sosa bulanır.
  • Kızdırılmış zeytinyağında arkalı önlü iyice kızartılıp, sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...