10 Ekim 2021 Pazar

FIRINDA BALIK BUĞULAMA

Fırında Balık Buğulama Tarifi 
Fırında Balık Buğulama Nasıl Yapılır 
Malzemeler: 
  • 200-300 gram istenen cins balık 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 adet domates 
  • 2 adet yeşil sivri biber 
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet limon 
  • Maydanoz 
  • Zeytinyağı 
  • Tuz 
Yapılışı:
  • Balıkların içi ve varsa pulları temizlenip iyice yıkanıp, kurulanır.
  • İstenirse kılçıkları çıkartılıp, fileto haline getirildikten sonra zeytinyağı, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırılır.
  • Fırına girebilecek bir tepsi veya porsiyonluk servis için tek bir kap biraz zeytinyağı ile yağlanır.
  • Halka halka doğranmış kuru soğanlar, küp doğranmış domatesler, yeşil sivri biberler, ince doğranmış maydanoz ve limon dilimlerinin üzerine balıklar yerleştirilip, pişirme kağıdıyla üzeri kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yarım saat kadar pişirilir.
  • İstenirse fırından çıkartıldıktan sonra kağıdı açılıp üzerine zeytinyağı gezdirilip kızarması için 10 dakika kadar daha fırında bekletilip sıcak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...