21 Kasım 2013 Perşembe

SUSAMLI MİNİ ÇÖREK

Susamlı mini çörek tarifi
Susamlı mini çörek nasıl yapılır
     Evde her zaman bulunan malzemelerle yapabileceğiniz bu tuzlu çörekleri, kahvaltılar için veya çayın yanına çok kısa zamanda hazırlayıp, özellikle sıcakken tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta 
  • 125 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 4 su bardağı un 
Üzeri için:
  • 1 adet yumurtanın sarısı 
  • Susam 
Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki yağ diğer malzemeler ile karıştırılıp, yumuşak bir hamur yapılır.
  • Üzeri örtülüp, yarım saat dinlendirilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
  • Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Teşekkürler Özay'cığım,sevgiler.

      Sil
  2. Ohhhhh mis gibi kokuları geldi buralara kadar :)
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Gerçekten sıcakken çok güzel kokuyorlar :)

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...