Mandalina reçeli tarifi
Bütün mandalina reçeli nasıl yapılır
Mandalinaların bollaştığı bu günlerde, bütün haliyle mandalina reçeli yapmak aklımın bir köşesindeydi ama pişince büyük mandalinaların içi boşalabilir diye yapmak istemiyordum. Nerede ise erik büyüklüğünde, ince kabuklu mandalinalara rastlayınca cesaretlenip, yapmaya karar verdim.Ben bu reçeli, eskiden özellikle ramazan aylarında hazır ipe dizili olarak satılan baba tatlısı dediğimiz tatlıların şerbetlenmiş haline benzettim. Yani, bir küçücük fıçıcık, içi dolu şerbetcik :) olarak tanımlanabilecek bir reçel oldu.
Malzemeler:
- 2 kilogram küçük mandalina
- 2 kilogram toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 avuç kadar karanfil
- Yarım limonun suyu
- Mandalinaların yaprakları ve sapları parçalanmadan çıkarılır.
- Sıcak su dolu geniş bir kabın içine konulup, bir gece suyun içinde bekletilir.
- Mandalinalar süzülüp, üzerine sıcak su eklenir.
- Mandalinalar yumuşayıp, acı suyu çıkana kadar iki üç defa suyu değiştirilerek kaynatılır.
- Süzülen mandalinaların dibine birer karanfil saplanır.
- Tencereye bir sıra mandalina, bir sıra toz şeker konularak bir gece bekletilir.
- Ertesi gün önce orta sonra kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatılır.
- Reçel kıvamını alınca limon suyu eklenip, bir iki taşım daha kaynatılır.
- Sıcakken kavanoza konulup, ters çevrilir.
Yok böyle güzellik, Nergizcim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBu sene hem niyetim var, hem de yakınımda minnacık mandalinaları olan ağacım bile var ama ben de bir isteksizlik var nedense:(( ama bu güzelleri görünce dayanamayacağım herhalde...
Afiyetler olsun.
Teşekkürler Sare'ciğim,gerçekten beni de öncelikle reçelin görünüşü etkiledi,minik minik mandalinalar bulunca dayanamadım :)
SilUmarım bu fotoğraf isteksizliğinin önüne geçer :)
ellerine saglik tek senin yaptigini beyendim bende yapacam yarin
SilHarika görünüyorlar elinize sağlık..:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim,sevgiler.
Silçok şahane görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler,sevgiler.
SilO kadar mnik mandalinayı nerde buldun Nergis'cim.Çok güzel görünüyor recelin.
YanıtlaSilPetek'ciğim tamamen şans :) Mandalinalar çok küçük olunca alan olmamış herhalde,fiyatı da çok uygundu.Ben de denemek için az bir miktar almıştım,bir daha bu kadar küçük bulabilir miyim bilmem.
SilAMAN ALLAHIM BU NE İHTİŞAM BÖYLE...BENDE YAPACAĞIM MÜSADENLE TARİFİ KAYDA ALDIM :)ELLERİNE SAĞLIK AFİYETLE TÜKETİN SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilTeşekkürler,size de şimdiden kolay gelsin,afiyet olsun :)
Silbundan sonra gözüm pazarda minik mandalina arayacak gibi görünüyor :) mutlaka denemeliyim...elinize sağlık
YanıtlaSilBana da çok güzel göründüler ve şansıma erik büyüklüğünde mandalinalar buldum :) Umarım siz de beğenirsiniz,şimdiden afiyet olsun.
SilBayildim size harikasiniz :)))bende denemek istiyorum
YanıtlaSilÇok teşekkürler, minik mandalina bulabilirseniz bence de deneyin :) Sevgiler.
Silbunlar king mandalin zor soyulanlar soyulunca suyu akan mandalinmi satsumadan denedim kabundaki acılık cıkmıyor ne yaptıysam
YanıtlaSilİnce kabuklu bodrum mandalinasından yapmıştım, acı suyunun çıkması için bir kaç defa değiştirince benim ki acı olmadı.
SilAroması hayalimde canlandı.
YanıtlaSilGerçekten, turunçgillerin kokusu bile yeter değil mi :)
SilSüper görünüyor Nergiscim ceviz bütün olur da mandalina olmaz mı:))) ellerine sağlık
YanıtlaSilMinik minik güzel oldu Hatice'ciğim :) Çok teşekkürler.
Silşahanee elinize sağlık
YanıtlaSilÇooook teşekkürler :)
SilÇok güzel görünüyor , elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum, sevgilerimle.
Silbildiğimiz mandalina bunlar peki bu şekilde nasıl yenecekler kabuklarıyla yenebiliyor mu? elinize sağlık..
YanıtlaSilBir kaç kez kaynatılıp acı suyu çıkartıldıktan sonra zaten kabuğu da ince olduğundan bu haliyle yenilebiliyor.Çok teşekkür ediyorum.
Silİlk kez duydum nefis bir şeye benziyor:))
YanıtlaSilHer şeyden önce görüntüsü çok hoş gelmişti bana da :) Teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilÇoook güzeeeel... ellerinize sağlik Nergis hanimcim da ben ne yazık ki tarifinizi geç gördüm... Kicaeli'de pazarlarda mandalina bitiyor artık..ömrümüz olursa bi daha ki sezona insallah... ama çok şık çok hoş bir görüntü olmuş
YanıtlaSilAslında paylaşım yapalı epey zaman olmuştu ama sağlık olsun da, seneye yaparsınız :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilAnnemde yapmıştı çok güzel oluyor :)) Ellerinizi Sağlık :)
YanıtlaSilAnnenizin de ellerine sağlık :)
SilKabuklariylami pisiyor denemek istiyorum ama sanirim ince kabuklu bulmali
YanıtlaSilHaklısınız, ince kabuklu olması gerekiyor, bir kaç defa da kaynatıp acı suyu çıkınca çok aromatik bir reçel oluyor. Sevgiler.
Silİlk kez görüyorum bu tarifi ama bayıldım,ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilAy yok böyle bir şey kokusu geldi resmen, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
tolunay
Narenciye kokusunu ben de çok severim.Teşekkürler, sevgiler.
SilYine çok ilginç bir tarif....ellerinize sağlık
YanıtlaSilÇok çok teşekkürler.Geleneksel reçeller zaten yapılıyor arada böyle değişik tarifler denemeyi seviyorum.
SilHiç böyle bütün olarak yapılabildiğini bilmiyordum.
YanıtlaSilReçelden çok tatlı görüntüsünde oluyor :)
Sililk defa görüyorum ellerinize sağlık
YanıtlaSiltadını da merak ettim tatmak isterdim
Şerbetli tatlı gibi, karanfil kokulu güzel bir reçel oldu.Çok teşekkürler.
Silmuhtesem cok severım elınıze saglık
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
SilÇok güzel gözüküyorlar. Reçele bayılırım buda eminim çok güzel olmuştur.
YanıtlaSilDeğişik, güzel bir reçel; seveceğinizi umuyorum.Sevgilerimle.
SilAa böylesini ilk defa görüyorum (:
YanıtlaSilTarifi de var, belki yaparsınız :)
SilMerhaba Nergis hanım harika olmuş, elinize sağlık ben Datca'da küçük mandalina buldum aynı tarifi yaptım ama benimkiler buruşup sadece kabuk kaldı nasıl diri kalacak bunu yazarsanız çok sevinirim, sevgiler
YanıtlaSilMerhaba Nergis hanım harika olmuş, elinize sağlık ben Datca'da küçük mandalina buldum aynı tarifi yaptım ama benimkiler buruşup sadece kabuk kaldı nasıl diri kalacak bunu yazarsanız çok sevinirim, sevgiler
YanıtlaSilJale hanımcığım maalesef bildiğim özel bir püf noktası yok ama cinsinden mi bilmem hiç birinin içi boşalmamıştı.Acaba siz uzun süre mi kaynattınız diye düşündüm.
Silİki üç yerinden kürdanla delerseniz ici boşalmaz
YanıtlaSilMandalinanın içinde çakirdek varmıydı. Bodrum mandalinası çeirdeklidir. Çekirdek olması sorun yaratır mı?
YanıtlaSilÇekirdeği pek yoktu ama olsa da yerken çıkartılır, sorun olacağını sanmıyorum.
SilRenate ben Benim Mandelinalarım Bahçemden ama azıcık ekşi olurmu acaba
YanıtlaSilMandalinalarınız ekşiyse biraz daha ekşi olur tabii ama yarım ölçü olarak deneyebilirsiniz.
Sil