Susamlı mini çörek tarifi
Susamlı mini çörek nasıl yapılır
Evde her zaman bulunan malzemelerle yapabileceğiniz bu tuzlu çörekleri, kahvaltılar için veya çayın yanına çok kısa zamanda hazırlayıp, özellikle sıcakken tüketebilirsiniz.
Malzemeler:- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Susam
- Oda sıcaklığındaki yağ diğer malzemeler ile karıştırılıp, yumuşak bir hamur yapılır.
- Üzeri örtülüp, yarım saat dinlendirilir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.
Canım eline sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler Özay'cığım,sevgiler.
SilOhhhhh mis gibi kokuları geldi buralara kadar :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Teşekkürler.Gerçekten sıcakken çok güzel kokuyorlar :)
Sil