Yalancı enginarlı pilav tarifi
Yalancı enginarlı pilav nasıl yapılır
Sakız kabaklı pilav tarifi
Enginar mevsimi yaklaşmaktayken, enginarlı pilavı özleyenlerin beğenerek yiyeceklerini düşündüğüm bu tarifi, Lezzetli Somunlar sitesinden aldım. Enginar yerine sakız kabağı kullanıldığından, ben yalancı enginarlı pilav dedim. Adı yalancı ama tadı gerçeğine çok yakın olan bu pilavda kullandığım sakız kabakları o kadar tazeydi ki, içinde hiç çekirdek yoktu.Sizin aldığınız kabakların çekirdekli kısımları varsa çekirdekli kısıma kadar şerit şerit sebze soyucusu ile soyarak kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
- 6 adet küçük sakız kabağı
- 1,5 su bardağı baldo pirinç
- 1 demet dereotu
- 1 adet kuru soğan
- 7-8 sap taze yeşil soğan
- 2 adet limonun suyu
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Pirinçler kaynar su ile ıslatılıp, bekletilir.
- İki limonun suyunu geniş bir kabın içine sıkılır.
- Kabaklar sebze soyucusu ile şerit şerit incecik soyulur.
- Kabak şeritleri üst üste konulup, bir iki parmak kalınlığında kesilir.
- Limon suyunun içine atılıp karıştırılarak bekletilir.
- Geniş bir karnıyarık tenceresinde önce yemeklik doğradığınız kuru soğanlar sonra da yeşil taze soğanlar sotelenir.
- Limon suyuyla birlikte kabaklar da eklenip, hepsi birlikte biraz kavrulur.
- Gerektikçe çok az sıcak su eklenerek kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
- Suyu süzülen pirinç, kıyılmış dereotu ve tuzu da eklenir iyice karıştırılır.
- 1,5 su bardağı sıcak su eklenerek, pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine dereotu eklenip, sıcak veya soğuk servis edilir.
Enginarı çok severim .Enginarın olmadığı zamanlarda güzel ve nefis bir alternatif olmuş denemek lazım illaki :)
YanıtlaSilEnginarın yerini tutmaz belki ama enginarlar çıkana kadar idare edilebilecek lezzette bir pilav oldu.Sevgiler.
Sil