27 Ocak 2013 Pazar

KESTANE ŞEKERİ

Kestane şekeri tarifi
Kolay kestane şekeri tarifi
Kestane şekeri nasıl yapılır
     Kestane şekeri eskiden yolu Bursa'dan geçenlerin hediye olarak getirdiği bir tatlıydı.Yolu Bursa'dan geçenler kestane şekeri, yolu İzmit'ten geçenler pişmaniye getirirdi.Gerçi artık her şey her yerde satılıyor ama gene de glikozsuz, katkısız ve çok daha ekonomik kestane şekerini evde kendiniz de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 500 gram büyük kestane 
  • 3 su bardağı su 
  • 3 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
  • Kestaneler yıkanıp, kolay soyulmaları için kaynar su dolu bir kabın içinde yarım saat kadar bekletilir.
  • Suyu süzüldükten sonra kabukları bıçak ile soyulur.
  • Kahverengi iç kabuklarının da kolay soyulması için biraz daha kaynar su da bekletilip, temizlenir.
  • Derin bir tencerede şeker ve su kaynatılır.
  • Kaynayan şerbetin içine temizlenmiş kestaneler atılır.
  • Kestaneler yumuşayıncaya kadar kaynatmadan, kısık ateşte pişirilir.
  • Ertesi güne kadar şerbetin içinde, şerbeti çekmesi için bekletilir.

12 yorum:

  1. Hımmm çok güzel bir tarif, artık kestane şekerini de evimiz de yapacağız ablacım, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blog dünyasının tarifleri bitmediği sürece her şeyi yaparız Sibel'ciğim.
      Sevgiler...

      Sil
  2. Kestane şekerinin benim için ayrı bir yeri var. O kadar çok severim yanii :) En kısa zamanda yapacağım. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de severim,kestaneyi de,kestane şekerini de.Şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  3. teşekkürler tarif için eşimle gecen gün evde nasıl yaparız diye konuşuyorduk blog adresinizi mail attım eşime :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel değil mi artık her tarife ulaşılabilen bir blog dünyası var.Umarım beğeneceğiniz bir sonuç olur.Sevgiler.

      Sil
  4. Bu kadar kolay mı kestane şekeri yapmak? Ama en zor kısmı kabuklarını parçalamadan kesebilmek herhalde. Ellerinize sağlık, çok güzel bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soruyu böyle sorunca biraz çekindim İlhan bey :)
      Bu şekilde kolay oluyor ama umarım alıştığınız,beğendiğiniz lezzeti yakalayabilirsiniz.
      Kestaneler kaynar su içinde bekleyince kolay soyuluyor da bütün çıkarabilmek gene de bu işin en zor kısmı.Bir de Derya Baykal'ın bir programında duyup,denemiştim,kestaneler çizilip kızgın yağa atılınca da kolay soyuluyordu.Teşekkürler,sevgiler.

      Sil
  5. Ellerine sağlık Nergis'cim çok severim kestane şekerini. Bursa'ya her gidişimde mutlaka alırım. Ben de kestaneleri kaynar suda bekleterek soyuyorum kızgın yağa atıp soymayı hiç denemedim doğrusu.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sibel'ciğim,kestane şekeri sevilmez mi :)
      Kızgın yağda da soyuluyor ama kaynar su daha temiz bir işlem gene de.

      Sil
  6. nergizim kestane şekeri hemen çabucacık yapılmaz
    o kabuklarını muntazam çıkarmak ne zordur.
    maharetli ellerine sağlık kuzum ben çok severim mis gibide olmuş...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayşe'ciğim,maharet bende mi bilinmez,biraz kaynar suyun faydası herhalde :)
      Ama en önemli kısmı gerçekten tek parça çıkarabilmekte,yoksa kestane şekeri püresi olabilir.Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...