Kinoalı maydanoz salatası tarifi
Kinoalı maydanoz salatası nasıl yapılır
Kinoalı ( Quınoa ) tarifler
Birleşmiş Milletler, protein, kalsiyum ve A, B, C, D, E, K vitaminlerini kapsayan kinoanın; dünyada ki açlık sorununa çözüm olabileceğini düşünerek bu yılı '' Dünya Kinoa Yılı '' ilan etmiş...Kinoanın içindeki enzimlerin harekete geçmesi için ve doğal olarak saponin denen bir madde ile kaplı olduğundan pişirmeden önce suyun içinde iki saat bekletip, sonrasında da iyice yıkayarak pişirmek gerekiyormuş.Özellikle vegan beslenenler için, çok önemli besin değerlerini bünyesinde barındıran bu tahılı oğlumun vegan arkadaşları yurt dışından getirdi. Kinoa bizim mutfaklarımıza yeni girmiş olsa da, Orta Amerika'da halen en çok kullanılan tahıllar arasındaymış, siz de pek çok faydası olan bu tahılı pirinç ve bulgurla yaptığımız tariflere uyarlayabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 su bardağı kinoa
- 1 demet maydanoz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
- Kinoa süzgeç içine konulup, su dolu bir kasenin içine oturtulur.
- İki saat bekletilip, sonrasında bolca su ile yıkanıp,süzülür.
- Tencereye konulup, üzerine 1,5 su bardağı soğuk su eklenir.
- Tencerede yaklaşık 15 dakika, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- Piştikten sonra zeytinyağı ve baharatlar eklenip, karıştırılır.
- Maydanoz ince ince kıyılıp, servis edileceği zaman eklenir.
Henüz tanışmadım bu kinoalı ile ;et değerlerini taşıyormuş,merak ediyorum.Büyük marketlerde var mıdır sormalıyım.Teşekkürler Nergis 'ciğim güzel tarif için ;nar ekşisi bu tahılda nasıl tat veriyor denediniz mi ?Sevgiler.
YanıtlaSilArzu Sarıyer'ciğim,biz de oğlum sayesinde değişik pek çok yiyecek ile tanıştık :) Veganlar için protein değeri çok yüksek ve besleyiciymiş.Halen var mı bilmiyorum ama büyük Migros larda satıldığını görmüştüm.Bulgur kullanılan tariflerde kullanılabildiğinden eminim nar ekşisi de yakışacaktır.Sevgilerimle...
Sil