Kahvaltılık pişi tarifi
Pişi nasıl yapılır
Susamlı pişi tarifi
Hafta sonları uzun süren kahvaltı sofralarına, herkesin seveceğini umduğum susamlı, sıcacık pişiler yapabilir, isterseniz yanında peynir, reçel ve çay ile günün her saatinde bir öğün olarak da tüketebilirsiniz.Mayalı hamur olmadığı için, mayalanma süresini beklemeden çok kısa zamanda yapılabilecek, bu pişilerin hamurunun mümkün olduğu kadar yumuşak nerede ise ele yapışacak kıvamda olması gerekiyor, un oranı azaldıkça pişilerin içi puf puf oluyor.
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5-5,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket karbonat
- 1 yemek kaşığı tuz
- Susam
- Derin bir kap içinde sıvı malzemeler karıştırılır.
- Diğer malzemeler de eklenip, yoğurularak yumuşak bir hamur yapılır.
- Üzeri örtülerek sıcak bir yerde yarım saat bekletilir.
- Bolca susam serpilen tezgahın üzerine, elle açılan bir parmak kalınlığında ki hamur yayılır.
- Hamurun üzerine de bol susam serpilip, hafif ıslattığımız elimizle susamlara bastırılır.
- İki tarafı susamlı hamurdan kare kare veya dikdörtgen parçalar kesilir.
- Kızgın yağda kızartılıp, kağıt havlu serilmiş tepsiye alınır.
- Peynir ve reçelle servis edilir.
Ellerine sağlık Nergis'cim. Pişiyi ben de çok severim susamlısını hiç denememiştim.
YanıtlaSilNe kadar susamlı olursa o kadar güzel oluyor bence çıtır çıtır.Susamın kalitesinden mi bilmiyorum
Silson zamanlardaki susamların bir kısmı tavada kalıyor nedense :(
Merhaba canım nasılsın yazdıkların çok güzel aralarından alıp sığdırabildiklerimi yazarım teşekkürederim..Ellerine sağlık susamlılar çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkürler,beğenmene sevindim.Bir kısmı da olsa kullanılabilir diye düşündüm,sonucu ben de merakla bekliyorum :)
Silellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Teşekkürler,sevgilerimle...
SilHamur sever biri olarak bu tarif çok hoşuma gitti .... Ellerine sağlık.... Susamalı Oluşuda başka güzel olmuş...
YanıtlaSilTeşekkür ederim.Gerçekten yapılışı da kolay,lezzetli bir hamur işi...
Silçok güzel olmuş susamlı canım.ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilTeşekkürler,sevgiler.
SilYerim ben bunlarıııııııı :)))))))
YanıtlaSilAfiyet olsun Cevver'im,sevgiler...
SilNergis ablam çok severim her türlü pişiyi, çok lezzetli görünüyor, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilHamur işlerini hep seviyoruz herhalde Sibel'ciğim.Çok güzel oluyor sıcak sıcak.
SilHemen hemen her pazar yaparız hamurlu kızartmalar ama hiç susamlı denememiştim. Teşekkürler. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilBir de susamlı deneyin,sanıyorum beğeneceksiniz.Şimdiden afiyet olsun :)
SilKahvaltıda süper olur...Kilo problemim olmasa kim bilir kaç tane yerim...Ah ah..
YanıtlaSilHer zaman güzel oluyor ama evet kahvaltıda bir başka :)
SilNergizcim, ellerine sağlık. Harika görünüyorlar. Susam da bir başka lezzet katmıştır.
YanıtlaSilBizim oralarda da tava çöreği diyoruz. Turşuyla pek güzel gider.
Sevgilerimle...
Teşekkürler,ben de susam sevdiğimden mi bilmem bu halini daha çok seviyorum.Tava çöreği de özgün bir isimmiş,pişi daha genel bir tanımlama oluyor aslında.Sevgiler.
SilCanım denedim ama . susamlar hep tavaya yapıştı kaldı. Hamurda hiç susam kalmadı. Nerde hata yaptım diye şimdi açtım tekrar baktım. sadece elimle değilde susamları merdane ile üzerinden geçtim ben. acaba nedeni nedir?
YanıtlaSilSusamsız da bir özelliği kalmıyor değil mi,üzüldüm.Bir defasında hep aynı şekilde yaptığım halde bana da oldu,susam cinsinden mi diye düşünmüştüm.piyasada çok farklı susamlar satılıyor.İyi kalite bir susamla,elinizi ıslatıp bastırarak da deneyin,sonucu dilerim iyi olur bu defa.Sevgiler.
Silbence pisinin susamsiz da yeri ayridir ama bu hali de pek cezbedici olmus. yiyenlere afiyetler olsinnn
SilTeşekkür ederim Lama'cığım.Düşündüğümüz gibi bir sonuç olmayınca hayal kırıklığı oluyor haliyle,yoksa susamlı susamsız ben de her haliyle severim pişiyi ...
SilSevgilerimle.