Truff tarifi
Kestaneli truff tarifi
Kestaneli truff nasıl yapılır
Kestaneli truffu, kestane tadı daha baskın olsun diye sadece kestane, çikolata ve kremayı karıştırarak yaptım. Evde kalan kek parçalarını, istediğiniz kuru yemişleri ve hatta likör de ekleyebilirsiniz.Yapıp hazırladıktan sonra ister bayramlarda ikramlık olarak, isterseniz benim gibi sadece kahve keyfinize eşlik etsin diye kendiniz için yapabilirsiniz. Kestanelerin kabukları çıkartılınca, miktarının azalacağını düşünerek altı yüz gram kestane kullandım. Aslında malzeme miktarını damak zevkinize göre ve yuvarlanıp şekil verilecek kıvamı alana kadar değiştirebilirsiniz.
Malzemeler:- 500 gram kestane (temizlenmiş)
- 200 ml süt kreması
- 160 gram (80 gramlık 2 adet) bitter çikolata
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- Kestaneler yıkanıp, kolay soyulmaları için kaynar su dolu bir kabın içinde yarım saat kadar bekletilir.
- Suyu süzüldükten sonra kabukları bıçak ile soyulur.
- Kahverengi iç kabuklarının da kolay soyulması için, biraz daha kaynar su da bekletilip, temizlenir.
- Kestaneler robotta parçalanarak çukur bir kaba alınır.
- Krema sos kabına boşaltılıp, kısık ateşte kaynatmadan ısıtılır.
- Parçalanan çikolata da kremaya eklenip, tamamen eriyene kadar karıştırılır.
- Kestane püresi de eklenip, hepsi birlikte karıştırılarak buzdolabına konulup, dondurulur.
- Donduktan sonra birer tatlı kaşığı ile alınan parçalar elde yuvarlanarak her tarafı kakaoya bulanır.
- Buzdolabına tekrar konulup, servis edilir.
Bekle beni kahveye geliyorum. Kestaneyi çok severim ne kadar pratik ve lezzetli bir tarif. Ellerine sağlık Nergis'cim.
YanıtlaSilNe iyi olur,kahveye bekliyorum o zaman :)
Silnefis olmuş canım.sunumda harika.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilÇok teşekkürler,sevgiler.
SilRESİM KOMBİNİ ÇOK GÜZEL AFİYET OLSUN:)
YanıtlaSilÇok teşekkürler,sevgiler.
Siltruffunuzun lezeeti eminim çok güzel olmuştur ama şu türk kahvesi kadar mükemmel bir keyif daha yoktur herhalde ellerinize sağlık köpüklü köpüklü=) bende bloguma beklerim saygılar
YanıtlaSilhttp://gizemselmutfak.blogspot.com
Haklısınız Gizem can,bence de bir kahve bir keyif hele yanında truff,lokum olursa...
Siltruff miis miiis...
YanıtlaSileminim kestaneliside çok güzel olmuştur...
canım ellerine sağlık.......
Teşekkürler,truff yapmak hem kolay,hem de lezzetli.Kestanelisi de ayrı bir lezzet oldu.Sevgiler.
SilElerine sağlık harika olmuş..
YanıtlaSilÇok teşekkürler,sevgiler.
Silellerine sağılık canım.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Mazes,sevgiler.
SilHiç truf yapmadım daha Nergis ablacım ama bunu mutlaka deneyeceğim, ellerine sağlık:))
YanıtlaSilTeşekkürler Sibel'ciğim.Bence de kestane zamanı geçmeden denemelisin :)
SilBayıldım, hiç kestaneli denememiştim.Muhakkak yapacağım ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilİkramlık veya kahve yanına her türü güzel oluyor,kestanelisi de ayrı bir lezzet...
SilKestaneyi sevmem ama misafirlerim için mutlaka denemek isterim. Özellikle sizi tanıdıktan sonra.İnşallah yine bir araya gelir daha çok sohbet etme imkanı bulabiliriz. Görüşmek üzere..
YanıtlaSilBen de tanıştığımıza çok sevindim,bu buluşmaların en güzel tarafı da yeni dostlar edinmek zaten.En kısa zamanda görüşmek üzere,sevgiler.
Silben o tepsiyi komple alsam ?? hem kestaneli, hem truff, hem kahve daha ne olsun? ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkürler.Daha ne olsun,bir de dostlarla birlikte olsun :)
Silben hem tepsiyi hem senin sohbetini istiyorum! =)
YanıtlaSilGönül ne kahve ister,ne kahvehane,
SilGönül sohbet ister kahve bahane...
Bloğunuz resimleirbirinden güzel ellerinize sağlık çok beğendimriniz hepsi b
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim,ziyaretinize ve beğenmenize çok sevindim.Her zaman beklerim,sevgiler.
YanıtlaSilNergisçim,kestane bitmeden bu denenir,eline sağlık.
YanıtlaSilHoşgeldin Ihlamurcum,senin güzel fincanlarınla kahve yanına güzel olur.Sevgiler.
Sil