10 Temmuz 2014 Perşembe

LORLU BÖREK

Lorlu börek tarifi
Lorlu börek nasıl yapılır
Hazır yufka böreği tarifi
     Börek olmadan sofranızda eksiklik hissedenlerden iseniz;  yemek ve çay saatleriniz için çok az malzeme ile çok kısa sürede lorlu börek yapabilirsiniz.Ben bu böreğin iç malzemesi için; tuzsuz lora çok az tuz, ince kıydığım dereotu ve taze soğanların yeşil yapraklarını kullandım, siz lor yerine istediğiniz bir peynir çeşidini kullanabilirsiniz.
Malzemeler:
  • 3 adet yufka 
  • Yarım kilogram tuzsuz lor 
  • Yarım demet dereotu
  • 5 adet taze soğanın yeşil yaprakları 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • Yarım çay bardağı süt 
  • Susam
  • Tuz 

Yapılışı:
  • Yufkalar ortadan ikiye ayrılır.
  • Süt ve zeytinyağı karışımı ile her tarafı ıslatılır.
  • Düz olan kenarı boyunca iç malzemesi yayılır.
  • İncecik rulo şeklinde sarılır.
  • Yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerine zeytinyağlı karışım veya yumurta çırpılıp sürülür.
  • Bol susam serpilerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok da güzel görünüyor. Dolama börek derim ben çıtır çıtır olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu böreğin yapılışı çok pratik ve çıtır çıtır gerçekten.Çok teşekkür ederim,sevgilerimle.

      Sil
  2. Hmm olsa da yesek :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitti ama yapılışı çok kolay isteseniz gene yaparız :) Sevgiler.

      Sil

BLOG HESABI OLMADAN YORUM BIRAKMAK İSTEYENLER ;
''Yorumlama Biçimi'' isimli kutucuğa tıkladıktan sonra ''Anonim'' ayarını seçerek yorumunuzu bırakabilirsiniz.Yorum bıraktığınızda adınızı da yazarsanız sevinirim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...