Morel mantarlı bulgur pilavı tarifi
Kurutulmuş kuzu göbeği mantarlı bulgur pilavı tarifi
Kuzu göbeği mantarlı bulgur pilavı nasıl yapılır
Bu sene mantar sezonu nedense çok çabuk geldi, geçti. Belki yağmurlardan sonra mantarları gene pazarlarda görmeye başlarız ama ben bekleyemeyip, geçen seneden ipe dizip, kuruttuğum kuzu göbeği ( morel ) mantarlarının birazını kullanarak bulgur pilavı pişirip, mantar sezonunu biraz uzattım :)
Malzemeler:- 2 su bardağı Duru başbaşı bulguru
- 4 su bardağı sıcak su
- 2 adet kuru soğan
- 8 - 10 adet kurutulmuş kuzu göbeği mantarı
- 2 adet acı yeşil sivri biber
- 4 adet domates veya 5 yemek kaşığı kışlık domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı:
- Kuzu göbeği ( morel ) mantarlarının üstlerini geçecek kadar sıcak su konulur.
- Sıcak su içinde mantarlar yumuşayana kadar bekletilir.
- Kuru soğanlar ve biberler doğranır.
- Zeytinyağında kuru soğanlar, biberler ve mantarlar kavrulur.
- Bulgur da eklenip, bir kaç defa çevrilir.
- Domates, tuz ve sıcak su da eklenip, bulgur suyunu çekene kadar pişirilir.
- Biraz dinlendirilip, servis edilir.
kuzu göbeği mantarını hiç bilmiyordum. değişik bir tarif olmuş ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHaklısınız pek çok yörede bilinmeyen bir mantar ama Ege bölgesinde çok farklı şekillerde tüketiliyor.Çok teşekkürler, sevgiler.
SilHarikasın mantar kurutmayı hiç düşünmemiştim birbirimizden öğrenecek ne çok şeyimiz var.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Nilgün'cüğüm, haklısın her gün birbirimizden yeni bir şeyler öğreniyoruz, mantar kurutulduğu gibi henüz denemedim ama turşusu da yapılıyormuş :) İyi ki geçen sene çok olunca kurutmuşum, bu sene anlayamadan mantar mevsimi geçti gitti :)
Sil