Limonlu cheesecake tarifi
Limonlu cheesecake nasıl yapılır
Aspirli cheesecake nasıl yapılır
Cheesecake tarifi
Geçen gün bir arkadaşım cheesecake tarifi sorunca farkettim ki, arşivimde hemen her gün fotoğraflarını görüp kanıksayarak, paylaştığımı sandığım çok sayıda cheesecake varmış ama onları meğer sadece ben görüyormuşum :) Mevsim meyveleriyle sık sık cheesecake yapmama rağmen nedense paylaşmamışım. Limonlu lezzetleri seven herkesin seveceğini düşündüğüm bu cheesecake için, rengi daha sarı olsun diye yalancı safran da denilen aspiri çok az sıcak suda bekletip, süzerek suyunu kullandım.
Malzemeler:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 100 gram tereyağı
- 500 gram labne
- 200 ml süt kreması
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun kabuğu
- 2 adet limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1, 5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 tatlı kaşığı safran veya aspir
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Bisküviler mutfak robotunda un haline gelene kadar parçalanır.
- Oda sıcaklığındaki tereyağ bisküvi kırıntıları ile iyice karıştırılır.
- Yağlı kağıt serilen 24 santim çapındaki kelepçeli kalıba karışım iyice bastırılarak yayılır.
- Kelepçeli kalıp buzdolabında 10-15 dakika kadar bekletilir.
- Labne peyniri süzgece alınıp, suyu iyice süzdürülür.
- Labne peyniri, süt kreması ve toz şeker mikserle katılaşana kadar çırpılır.
- Yumurtalar karışıma birer birer kırılarak çırpmaya devam edilir.
- Mısır nişastası, limon kabuğu rendesi ve vanilya da eklenerek çırpılır.
- Karışım buzdolabından çıkartılan bisküvili tabanın üzerine dökülür.
- Pişerken üzerinin çatlamaması için, fırına dayanıklı küçük bir kabın içine su konularak kelepçeli kalıbın yanına yerleştirilir.
- Kelepçeli kalıpta fırına konulup, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
- Fırın soğuyana kadar fırın kapağı hafif aralık bırakılarak cheesecake içinde bekletilir.
- Limon kabuğu rendelenip, limonlar sıkılır.
- Bir tatlı kaşığı kadar aspir, yarım çay bardağı sıcak su içinde bekletilip; rengi çıkınca süzülür.
- Nişasta suyla açılıp, şeker, limon suyu ve kabuk rendesi de eklenerek muhallebi gibi pişirilir.
- Pişmeye yakın renk vermesi için, aspirli su karıştırılır.
- Renginin çok sarı olması istenmezse aspir kullanmaya gerek olmadan doğal renginde de bırakılabilir.
- Soğumuş olan cheesecake üzerine henüz ılık haldeki sos dökülüp, düzgünce yayılır.
- Buzdolabında en az 4 - 5 saat veya bir gece dinlendirilir.
- Buzdolabında iyice donduktan sonra servise yakın kelepçeli kalıptan çıkarılır.
- Servis tabağına alınır.
Unutuyor insan bazı resimleri tarifleri:) Çok güzel olmuş rengi:)
YanıtlaSilDoğal hali yeterince sarı olmayabilir diye düşünüp biraz aspir kullandım.Çok teşekkürler...
SilHarika görünüyor, ellerinize sağlık;)
YanıtlaSilÇok teşekkürler :) Sevgiler.
SilDaha önce krema yerine süzme yoğurt ile denemiştim, sorasında ise kremayla deneyeceğim dedim, bir daha ki sefere sizinkine benzer yapmayı hedefliyorum nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilTatlı süzme yoğurtla, tatlı lorla ve kremayla da yapıyorum bence hepsi ayrı bir lezzet, bir de arşivde unutmayıp paylaşsam :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilÇok zor geliyor bu tarif bana ://
YanıtlaSilElinize sağlık
İnanın zor değil, sadece anlaşılabilir olsun diye tarifi ben biraz uzun yazmışımdır :)
Silay nefis görünüyor, deneyeceğim
YanıtlaSilUmarım Bade ve kardeşi de beğenir :) Kolay gelsin, sevgiler.
Silellerinize sağlık ,harika görünüyor ...
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgilerimle.
SilÇok güzel olmuş. Ellerinize sağlık. Üzerindeki limon çiçeğini de pek sevdim.. Zaten kokusuna da bayılırım..:)
YanıtlaSilSevgiler...
Çok teşekkürler, gerçekten bir tek çiçeğin kokusu bile inanılmaz derecede yoğun ve güzel :) Sevgiler.
SilHarika görünüyor benim yapabileceğim bir tarif en kısa sürede deneyeceğim:))
YanıtlaSilYapılış aşamalarını olabildiğince açık tarif etmeye çalışıyorum,bence de yapabilirsiniz.Şimdiden kolay gelsin :)
SilÇok güzel görünüyor bir de sizin tarifinizle deneyeceğimmm...
YanıtlaSilSevgiler
Umarım beğenirsiniz :) Sevgilerimle.
SilEllerine sağlık bir cheesecake canavarı olarak bayıldım rengine 💕💕💕
YanıtlaSilFotoğrafını çektiğim ve yazılmayı bekleyen o kadar tarif varki bende de 😄😄 Rengi de görüntüsüde harika olmuş 😘😘😘
Sevgiler Nergis ablacım...
Genel bir temizlik gerekiyor Fatma'cığım, fotoğraflar bir yanda tarifler bir yanda nasıl çıkacağız bu işin içinden bakalım :) Çok teşekkürler canım, sevgiler.
SilEllerinize sağlık ne kadar güzel görünüyor...
YanıtlaSilCheesecakelerin görüntüsünü de tatlarını da seviyorum, çok hafif oluyor hem tatlı hem pasta :) Çok teşekkürler.
Silnefis olmuş ben sadesini yapıyorum ama bu da harika görünüyor..
YanıtlaSilHer hali güzel gerçekten :) Sizin de elinize sağlık.
SilNergis'cim bana getirdiğin limonlu cheese cake 'de vardı. O da çok güzeldi. Hatırlatmak istedim :)
YanıtlaSilUzun bir süre paylaşım yapmayınca tarifler öyle birikmiş ki, arşivin içinden çıkmak çok zorlaştı artık Sibel'ciğim :)
SilLimonlu tatlıları çok seviyorum. Aspire tadını etkiliyor mu merak ettim. Görüntü çok güzel ellerine sağlık
YanıtlaSilTadında bariz bir fark olmadı Sevilay'cığım, çok teşekkür ediyorum, sevgilerimle.
SilŞahane görünüyor (:
YanıtlaSilÇok teşekkürler :)
Silben cheesecake'i limonlu seviyorum..elinize sağlık
YanıtlaSilEkşi tatlar tadını dengeleyince bence de daha güzel oluyor.Limonlu, karadutlu, vişneli hepsi güzel :) Çok teşekkürler, sevgiler.
Silşekli süper tadı da ekşi tatlı olsa gerek elinize sağlık :)
YanıtlaSilBen de ekşi tatlı tatları daha çok seviyorum daha hafif oluyor :) Çok teşekkürler.
SilÇok severim,nefis görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilTariflerinizi çok beğendim. Sitemizde düzenlediğimiz bloglara özel çekilişe katılmak isterseniz siteme beklerim.
YanıtlaSilhttp://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html
İlginize çok teşekkürler ama yarışmalara ve çekilişlere katılmıyorum :)
Sil