Gonca gül börek nasıl yapılır
Hazır yufkadan börek tarifi
Hazır yufka ile yapılabilecek börekler arasında, yapılışı en kolay ve en güzel görüneni gonca gül börektir sanıyorum. Bu böreğin piştikten sonra çıtır çıtır olması ve hazırlık aşamasında yırtılmaması için mümkün olduğunca taze ve ince açılmış yufka ile yapılması gerekiyor. Ben bu börekler için; lorlu patatesli karışık iç malzemesi hazırlayıp, kullandım ama sadece peynirli, lorlu, patatesli hatta kıymalı olarak da yapabilirsiniz. Böreklerin üzerine daha çıtır olmaları için kalan zeytinyağını fırçayla sürdüm. Siz daha yumuşak börekler seviyorsanız, yumurta sarısını çok az zeytinyağı ile karıştırarak böreklerinizin üzerine sürebilirsiniz.
Malzemeler:
- 3 adet hazır yufka
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 150 gram kadar kaşar loru
- 3 adet haşlanmış patates
- Maydanoz
- Kırmızı pul biber
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesler iyice ezilip, lor ve incecik kıyılmış maydanoz ile karıştırılır.
- Biraz pul biber ve gerekiyorsa tuz eklenir.
- Yufkalar dörde bölünür.
- Yufkalara zeytinyağı fırça ile sürülür.
- Her çeyrek yufkanın tam ortasından üç parmağımızla tutulup, aynı yöne doğru çevrilir.
- Ortasına hazırlanan iç malzemesinden bir yemek kaşığı konulur.
- Çevrilen yöne doğru yufkalar iç malzemesini örtecek şekilde kapatılır.
- Kapatılan alt kısım üste gelecek şekilde dikkatlice şeklini bozmadan ters çevrilir.
- Fırın tepsisine börekler sıralanıp, üzerine kalan zeytinyağı fırçayla sürülür.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 40 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Çok güzel görünüyor ,büzgülü börekten sonra terciihim bu teknik olacak bundan böyle...Emeklerine sağlık Nergiz 'ciğim ,sevgiler.
YanıtlaSilArzu Sarıyer'ciğim yapılışı gördüğünüz gibi çok kolay ve akılda kalıcı :) Çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilBu aralar blogların favori böreği sanırım. Ellerine sağlık Nergisciğim ...
YanıtlaSilÇok teşekkürler Mine'ciğim, yaz boyu paylaşım yapmayınca benim ki biraz gecikti ama haklısın böreklerin, kurabiyelerin de modası var :)
SilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık. Yufka olsaydı hemen yapardım
YanıtlaSilSize de kolay gelsin :) Çok teşekkürler.
SilHarıkaaaaaa ellerinize sağlık Nergiz hanımcığım... çok gördüm bu aralar bu börekten ama sizinkiler gerçekten çok muntazam gül gibi olmuş... ben de denemek istiyorum bi ara artık gonca gül mü olur yaban gülü mü paylaşınca notumu verin:)) sevgiler... (Selma'nın Organik Mutfağı)
YanıtlaSilÇok tatlısınız Selma hanımcığım, not vermek benim ne haddime :) ama bakarsınız çok güzel olur yada siz de gonca gül yerine yaban gülleri diye bir börek modası başlatırsınız :)
SilEllerinize Sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkürler
Silgörüntü sunumu çok beğendim canım.hem kolay hem şık.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBence de kolaylığına rağmen görüntüsü güzel oluyor :) Sevgilerimle
SilSüper görünüyor...Eminim lezzeti de :)
YanıtlaSilÇıtır çıtır güzel bir börek, lezzeti de iç malzemesi seçimi ile yapanın zevkine kalmış :) Çok teşekkürler.
SilHem göze hem mideye bu börekler :)
YanıtlaSilGerçekten öyle audrey :) çok teşekkürler.
SilBende hazır yufkadan gül böreği yaparım ama asla bunun gibi al benili olmaz. O nasıl bir gül yapımı ,maşallah :)
YanıtlaSilÇok çok teşekkür ediyorum ama bu gül böreği değil, gonca gül böreği :) Bence yapılış aşamalarıyla bir de bunu deneyin derim.Sevgilerimle.
SilNergizciğim bir çok kişi yaptı ve bu yapanların içinde biride benim ama bu kadar güzelini hiç görmedim.Ellerine sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilTeveccühünüz Gülten hanımcığım :) Çok çok teşekkür ediyorum, sevgiler.
SilOlsa da yesek. Nasıl da güzel görünüyor.
YanıtlaSilİnce ve taze yufka bulduktan sonra yapması gerçekten çok kolay, ne zaman isterseniz :)
SilMerhabalar,
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, Elinize sağlık...
Bu arada ben üyenizim, sizi de beklerim bloğuma ziyarete ve katılırsanız mutlu olurum:)
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Çok teşekkür ediyorum, gelirim tabii :)
SilNe kadar güzel görünüyorlar. Çok şık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Teşekkürler, sevgiler.
SilÇok teşekkürler, uğrarım tabii :)
YanıtlaSilGörüntüsüne bayıldım.İlk fırsatta deneyeceğim ;)
YanıtlaSilÇok teşekkürler, umarım tadını da beğenirsiniz :)
Silİnsan bunları yemeye kıyamaz ama (:
YanıtlaSilTam tersi çıtırlığı gitmeden yemek için biraz acele ettik bile diyebilirim :)
SilŞahane bir görüntü . Dolapta da yufka var . Bana güzel bir fikir verdin . Ellerine saglık Can'ım
YanıtlaSilYufkaların ince açılmış ve tazeyse hemen dene Saniye'ciğim :) Sana da kolay gelsin, umarım beğenirsin.Sevgilerimle.
Silher görselin gibi nergismevsimi farkı
YanıtlaSilellerin dert görmesin
Çok teşekkür ederim Susam Çörekotu'm, hiç birimizin elleri dert görmesin :) Sevgilerimle.
SilMerhabalar nergis hanım demiştim ya bazı tariflerinizi beğendim deneyecegim diye ilk denedigim tarif bu oldu siteden.Sizinki kadar muntazam gül şekilleri olmadi ama kahvaltıya gelen misafirlerim çok beğendi.Umarim birdaha ki sefere daha muntazam yapabilirim.Cok teşekkürler tarif için gerçekten çok beğendim.Lezzetide görüntüsü kadar güzel di.Simdi sırada diğer gözüme kestirdiğim tarifleriniz var :)deneyince bildirim yaparım. Hoşçakalın..Beray (Bu arada hoşuma giden başka birsey var ki yapilan her yoruma cevap veriyorsunuz samimiyetiniz çok cezbetti beni.Bir blog yazarı olarak dikkat edilmesi gereken bir husus bu bence tebrikler)
YanıtlaSilSizler yeter ki takip edip, yorum yazın Berkay hanımcığım ben elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum ama maalesef artık bloglara pek ilgi yok :( İlk denemede böreklerinizin şekilleri çok muntazam olmasa da zamanla el alışkanlığı kazanılır, bir de yufkanın tam ortasından tutup aynı yöne çevirirken elinizi hiç kaldırmadan bir defada çevirmeye çalışırsanız görüntü daha güzel olur sanıyorum.Beğenildiğine göre sizin böreklerde güzel olmuş demek ki, ellerinize sağlık.
Sil